Hozzávalók:
15 dkg zöld olívabogyó
15 dkg fekete olívabogyó
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 narancs leve
1 narancs héja
1 citrom héja
2 szál újhagyma
kevés menta és petrezselyemzöld
ízlés szerint kevés apróra vágott chilipaprika
Tálba tesszük az olívabogyókat, majd hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, mentát, petrezselymet. Összekeverjük az olajat, az ecetet, a narancs és a citrom lereszelt héját, majd az olívabogyókra öntjük. Ízlés szerint kevés chilivel ízesítjük. Fogyasztás előtt egy napig lefedve hűtőben érleljük, majd szobahőmérsékleten tálaljuk. Kerti partik, családi összejövetelek ételei mellé kiváló kiegészítő.
15 dkg zöld olívabogyó
15 dkg fekete olívabogyó
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 narancs leve
1 narancs héja
1 citrom héja
2 szál újhagyma
kevés menta és petrezselyemzöld
ízlés szerint kevés apróra vágott chilipaprika
Tálba tesszük az olívabogyókat, majd hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, mentát, petrezselymet. Összekeverjük az olajat, az ecetet, a narancs és a citrom lereszelt héját, majd az olívabogyókra öntjük. Ízlés szerint kevés chilivel ízesítjük. Fogyasztás előtt egy napig lefedve hűtőben érleljük, majd szobahőmérsékleten tálaljuk. Kerti partik, családi összejövetelek ételei mellé kiváló kiegészítő.