50 dkg nyúlmáj
25 dkg nyúlhús
1,5 dl tejszín
1 db tojás
1 tk só
bors
1/2 gerezd fokhagyma
1 db lilahagyma
0,5 liter tej
medvehagyma
Előkészület: a májat megmossuk, megtisztítjuk és egy éjszakára tejbe áztatjuk.
Elkészítés:
A húst apró darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felszeleteljük. A májból kiveszünk 2-3 darabot és medvehagymába tekerjük, félretesszük. Ezután a húst, a májat, a lilahagymát, a fokhagymát, a tejszínt, a tojást és a sót egy edénybe tesszük és pürésítjük. Ízlés szerint borsozzuk. A tálat kivajazzuk és kibéleljük sütőpapírral. A májas keverék felét beleöntjük, majd beletesszük a medvehagymába csomagolt májat, végül ráöntjük a maradék keveréket.
Alufóliával lefedjük a tálat, majd vízfürdőben 160 fokon 1,5 órán keresztül sütjük.
Hozzávalók a mézes céklához
1 db sült cékla
2 evőkanál méz
csipet só
A céklát kockára vágjuk. Egy serpenyőben mézet karamellizálunk, rátesszük a céklát és együtt sütjük két-három percig. Ízlés szerint sózzuk.
Hozzávalók a paszternákpüréhez
1 db paszternák
2 dl tej
só
A paszeternákot megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a tejben megfőzzük. Amikor megfőtt, pürésítjük, és annyi tejet adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen. Ízlés szerint sózzuk.
2017.11.26 16:160.
Pneumococcus receptet háziorvos kiírhatja OEP-re 65 évnél idősebb, krónikus bronchitis és astma esetén? Mennyibe kerül így az oltás?
Köszönettel
50 dkg nyúlmáj
25 dkg nyúlhús
1,5 dl tejszín
1 db tojás
1 tk só
bors
1/2 gerezd fokhagyma
1 db lilahagyma
0,5 liter tej
medvehagyma
Előkészület: a májat megmossuk, megtisztítjuk és egy éjszakára tejbe áztatjuk.
Elkészítés:
A húst apró darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felszeleteljük. A májból kiveszünk 2-3 darabot és medvehagymába tekerjük, félretesszük. Ezután a húst, a májat, a lilahagymát, a fokhagymát, a tejszínt, a tojást és a sót egy edénybe tesszük és pürésítjük. Ízlés szerint borsozzuk. A tálat kivajazzuk és kibéleljük sütőpapírral. A májas keverék felét beleöntjük, majd beletesszük a medvehagymába csomagolt májat, végül ráöntjük a maradék keveréket.
Alufóliával lefedjük a tálat, majd vízfürdőben 160 fokon 1,5 órán keresztül sütjük.
Hozzávalók a mézes céklához
1 db sült cékla
2 evőkanál méz
csipet só
A céklát kockára vágjuk. Egy serpenyőben mézet karamellizálunk, rátesszük a céklát és együtt sütjük két-három percig. Ízlés szerint sózzuk.
Hozzávalók a paszternákpüréhez
1 db paszternák
2 dl tej
só
A paszeternákot megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a tejben megfőzzük. Amikor megfőtt, pürésítjük, és annyi tejet adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen. Ízlés szerint sózzuk.
Köszönettel