Raguhoz:
30 dkg (erdei) gomba,
1 fej hagyma,
1 dl száraz vörösbor,
tejszín,
10 dkg szalonna,
1 teáskanál liszt,
1 gerezd fokhagyma,
só és bors,
Puliszkához:
0,5 liter víz ,
18 dkg kukoricadara ,
só ,
petrezselyem a díszítéshez
A szalonnát apró kockára szeleteljük és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, majd kicsivel később az előkészített felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk és gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk. Meghintjük liszttel, adunk hozzá apróra zúzott fokhagymát, felengedjük vörösborral és tejszínnel, majd addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
A padlizsánt hosszában vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk és állni hagyjuk. Leitatjuk róla a nedvességet, majd forró serpenyőben megsütjük mindkét oldalát. Kivajazott tűzálló kis tálkákat (pl szuflétál, muffinsütő) „kibéleljük” a szeletekkel, majd beleöntjük a gombaragut, lefedjük a padlizsánnal. 180 fokon 10 percig sütjük. (Ha nem túl híg a ragu, és sikerül kifordítani a tálból a ragut, hogy ne folyjon ki, akkor nagyon jól mutat)
A kukoricadarát sós vízben feltesszük főzni, folyamatos keverés mellett. Amikor már besűrűsödött, kiöntjük egy tepsibe és hagyjuk megszilárdulni, majd pogácsaszaggató segítségével formára vágjuk és a ragu mellé tesszük.
Raguhoz:
30 dkg (erdei) gomba,
1 fej hagyma,
1 dl száraz vörösbor,
tejszín,
10 dkg szalonna,
1 teáskanál liszt,
1 gerezd fokhagyma,
só és bors,
Puliszkához:
0,5 liter víz ,
18 dkg kukoricadara ,
só ,
petrezselyem a díszítéshez
A szalonnát apró kockára szeleteljük és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, majd kicsivel később az előkészített felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk és gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk. Meghintjük liszttel, adunk hozzá apróra zúzott fokhagymát, felengedjük vörösborral és tejszínnel, majd addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
A padlizsánt hosszában vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk és állni hagyjuk. Leitatjuk róla a nedvességet, majd forró serpenyőben megsütjük mindkét oldalát. Kivajazott tűzálló kis tálkákat (pl szuflétál, muffinsütő) „kibéleljük” a szeletekkel, majd beleöntjük a gombaragut, lefedjük a padlizsánnal. 180 fokon 10 percig sütjük. (Ha nem túl híg a ragu, és sikerül kifordítani a tálból a ragut, hogy ne folyjon ki, akkor nagyon jól mutat)
A kukoricadarát sós vízben feltesszük főzni, folyamatos keverés mellett. Amikor már besűrűsödött, kiöntjük egy tepsibe és hagyjuk megszilárdulni, majd pogácsaszaggató segítségével formára vágjuk és a ragu mellé tesszük.