Hozzávalók: kb. 1/2 kg szilva, főzőtejszín, 1 citrom, őrölt fahéj, szegfűszeg, víz
A szilvát több vízben megmosom, négy felé vágom, a magját kiszedem. A megtisztított szilvamennyiség felét beleszórom a fazékba + fahéjjal megszórom, 5-6 db szegfűszeget is rádobok, és egy kis vízzel a lábas alján elkezdem párolni, amikor levet eresztett, felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék készíteni, felforralom, ezután lehúzom a platniról, és óvatosan, kevergetve beleöntöm a tejszínt, majd vissza a platnira, kevergetés mellett amikor elkezd forrni, óvatosan beleengedem az előzetesen megsúrolt héjú, és karikára vágott (magját, ha van érdemes kivenni) citromot, és óvatosan beleengedem a félretett, féladag szilvát, és egy pillanat múlva leveszem a hőforrásról, és ízlés szerint édesítem, ízesítem mézzel, vagy sztíviával(cukorbetegnek, diétázónak). Ezután hideg vízbe teszem az edényt, a leves kihűlés után tálalható. Jó étvágyat hozzá!!!
Hozzávalók: kb. 1/2 kg szilva, főzőtejszín, 1 citrom, őrölt fahéj, szegfűszeg, víz
A szilvát több vízben megmosom, négy felé vágom, a magját kiszedem. A megtisztított szilvamennyiség felét beleszórom a fazékba + fahéjjal megszórom, 5-6 db szegfűszeget is rádobok, és egy kis vízzel a lábas alján elkezdem párolni, amikor levet eresztett, felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék készíteni, felforralom, ezután lehúzom a platniról, és óvatosan, kevergetve beleöntöm a tejszínt, majd vissza a platnira, kevergetés mellett amikor elkezd forrni, óvatosan beleengedem az előzetesen megsúrolt héjú, és karikára vágott (magját, ha van érdemes kivenni) citromot, és óvatosan beleengedem a félretett, féladag szilvát, és egy pillanat múlva leveszem a hőforrásról, és ízlés szerint édesítem, ízesítem mézzel, vagy sztíviával(cukorbetegnek, diétázónak). Ezután hideg vízbe teszem az edényt, a leves kihűlés után tálalható. Jó étvágyat hozzá!!!