2 szelet vajhal
1 evőkanál tokaji borecet / vagy citromlé
0,5 dl olaj
csipet só
8 db zöld spárga
8 db fehér spárga
1-1,5 liter víz
½ citrom leve
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2 evőkanál sós lében eltett kapribogyó
4 db medvehagyma levél
újhagyma zöld része
1 evőkanál borecet tokaji furmintból
3 evőkanál olíva olaj
1 mokkáskanál cukor
Előkészület
A spárgát előkészítjük és a fás végét levágjuk. A felforrt citromos-sós-cukros vízbe először a fehér spárgát tesszük, majd 5 perc múlva a zöld spárgát. További 5 percet főzzük még együtt, közepes tűzön. A kapribogyót, a medvehagyma leveleket és egy kevés újhagymát (kb 1 teáskanálnyit) durvára felaprítunk. Egy kis befőttesüvegbe öntjük az ecetet és a cukrot és összerázzuk, hogy a cukor feloldódjon. Végül hozzáadjuk az olajat és a felaprított zöldségeket. Ezután a spárgára öntjük az öntetet és hűtőben legalább 2 órán át hagyjuk marinálódni.
Elkészítés
A halat megmossuk, meglocsoljuk a borecettel vagy citromlével, majd állni hagyjuk 20 percet. Ezután bekenjük az olajjal, megsózzuk és forró serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül) megsütjük mindkét oldalát.
A spárgát kivesszük a hűtőből elrendezzük a tányéron, majd ráhelyezzük a kisült vajhalat. A halat bio csírával díszítjük.
2 szelet vajhal
1 evőkanál tokaji borecet / vagy citromlé
0,5 dl olaj
csipet só
8 db zöld spárga
8 db fehér spárga
1-1,5 liter víz
½ citrom leve
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2 evőkanál sós lében eltett kapribogyó
4 db medvehagyma levél
újhagyma zöld része
1 evőkanál borecet tokaji furmintból
3 evőkanál olíva olaj
1 mokkáskanál cukor
Előkészület
A spárgát előkészítjük és a fás végét levágjuk. A felforrt citromos-sós-cukros vízbe először a fehér spárgát tesszük, majd 5 perc múlva a zöld spárgát. További 5 percet főzzük még együtt, közepes tűzön. A kapribogyót, a medvehagyma leveleket és egy kevés újhagymát (kb 1 teáskanálnyit) durvára felaprítunk. Egy kis befőttesüvegbe öntjük az ecetet és a cukrot és összerázzuk, hogy a cukor feloldódjon. Végül hozzáadjuk az olajat és a felaprított zöldségeket. Ezután a spárgára öntjük az öntetet és hűtőben legalább 2 órán át hagyjuk marinálódni.
Elkészítés
A halat megmossuk, meglocsoljuk a borecettel vagy citromlével, majd állni hagyjuk 20 percet. Ezután bekenjük az olajjal, megsózzuk és forró serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül) megsütjük mindkét oldalát.
A spárgát kivesszük a hűtőből elrendezzük a tányéron, majd ráhelyezzük a kisült vajhalat. A halat bio csírával díszítjük.