Csokoládés-diós

Csokoládés-diós

Télen a klasszikus bejgli mellett érdemes kipróbálni ezt a fenséges süteményt, 30 perc alatt készen van és még egészségesek is.
 

Hozzávalók:

6 evőkanál sózatlan vaj

20 dkg barnacukor

8 dkg hagyományos liszt

8 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

1 kávéskanál szódabikarbóna

35 dkg hagyományos zabpehely

Fél kávéskanál só

1 tojás, kicsit felverve

1 kávéskanál vanília eszencia

15 dkg aprított dió

6 evőkanál keserű csokoládé, durván összemorzsolva

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. Egy kis serpenyőben alacsony lángon megolvasztjuk a vajat. Ha felolvadt, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a barnacukrot és simára keverjük. Egy másik edényben összekeverjük a kétfajta lisztet, szódabikarbónát, zabpelyhet és sót. Majd elkeverjük a vajas, barnacukros masszával, hozzáadva a felvert tojást és vanília eszenciát. Elkeverés után megszórjuk a dióval és a keserű csokoládéval és jól összekeverjük az immár kész alapanyagot. Evőkanál méretű süteményeket rakunk az immár előkészített formákba és berakjuk a sütőbe körülbelül 15 percre vagy amíg száraznak nem érezzük a tetejét. Jó étvágyat!

Forrás: www.health.com
 


Szakértőink

dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta



Bezár