Csokoládés gesztenyekrém

2011.12.03.

Csokoládés gesztenyekrém

Hoz­zá­va­lók 4 sze­mély­re:

  • 1 tábla (100 g) keserűcsokoládé,
  • 1-2 evőkanál porcukor,
  • 2 evőkanál kávélikőr (helyettesíthető kávéval),
  • 100 g gesztenyemassza (lehetőleg édesítés nélküli),
  • 2 dl tejszín.
     

Olvasszuk fel a csokoládét mikrohullámú sütőben, vagy forró vízbe helyezett edényben. Tegyük félre, és amikor már nem meleg, keverjük hozzá a cukrot, a kávélikőrt, és a gesztenyemasszát.
Verjük föl kemény habbá a tejszínt, és 2 evőkanálnyit félretéve könnyedén keverjük össze a csokoládés masszával. Tegyük desszertes tálkákba, és hűtsük be 30 percre.
Tálalás előtt díszítsük egy csepp tejszínnel, amit kakaóporral szórtunk meg.
Elkészíthetjük előző nap is, de akkor tálalás előtt 20 perccel vegyük ki a hűtőből, hogy illatanyagai érvényesüljenek. Adhatunk hozzá ostyát, vagy babapiskótát.

Kalória: 142 Kcal személyenként
Elkészítési idő: 20 perc


Szakértőink

dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész



Bezár