Ellentétek vonzzák egymást?

2010.12.17.

Ellentétek vonzzák egymást?

Vagy éppen taszítják?... Két német kutató foglalkozott ezzel az ősidők óta fennálló kérdéssel, és vizsgálatukban 6000 párt kérdeztek meg. Alapvetően azt hinné az ember, hogy minden könnyebben megy az életben, ha két ember hasonlóan gondolkodik. Egy dolog biztosan kiderült: a kapcsolat akkor működik jól, ha a két ember legalább három vonalon összhangban van: elviselik egymást, lelkiismeretesek, s mindehhez nyíltak, őszinték.

 

Elviselhetőség alatt a szeretetreméltóság, barátságosság és a beállítottság jellege a döntő. A lelkiismeretesség a munkához, ügyintézésekhez való hozzáállást takarja többek közt: például rendszeretetet, pontosságot és szervezettséget. A nyíltság pedig kulturális és kulináris területekre vonatkozik, illetve arra, hogy ki mit tart értékesnek.

Mindezek mellett azonban ellentétekre is szükség van, ez adja az érzelmi stabilitást és az egyén önállóságának, individuumának egy részét. Számtalan példát tapasztalhatott már mindenki arra, hogy hogyan lehet valakinél éppen egy, az ő várakozásaitól és stílusától eltérő közeledéssel nagy sikert aratni (ez munkára és magánéletre egyaránt értendő). Természetesen, ha két ember sok mindenben szöges ellentétben áll egymással, az nagy eséllyel rengeteg konfliktushoz vezet.

Hogy az ellentétek mégis vonzzák-e egymást? Kezdetben talán igen, de a tapasztalatok szerint a hosszan együtt élő párok hasonló jellemvonásokat mutatnak: például barátságosság és egyetértés. Ennek oka részben az lehet, hogy az emberek az évek folyamán idomulnak egymáshoz – minden esetre ez valóban csak hosszú évek kitartó és szeretetteljes munkájának lehet az eredménye.

 

Forrás. gesundheitsnews.imedo.de/

Hozzászólások

V Attila | 2011-06-10 15:05

Az ellentétek csak önmagában egy -egy bizonyosságot takarnak ! Mi az ami igazán foglalkoztatja az emberiséget. Az ellentétek,nő,férfi esetében az adottságok.Ez csak egy esete a többi estnek ,mivel nagyon sok eset van, amit meglehetne fogalmaznunk.Valóban sokoldalú élet ritmus van ,és köze van az élet ritmusához.A szürke hétköznapokat hívom általában a kihívás napjának.A nap ,a hold,a csillagok ,mind mind egyike az ellentéteknek. Gondoljunk bele,mi játszódik a fejben? Van amikor jó,de nem mindig így van,nagyon jó érzés amikor az egyetértés nyugalmat biztosít, az atmoszféra jó hatást vált ki kellő bizonyossággal.A tisztelet tudás értéket képvisel,de miben valósuljon meg ,hát kérem szépen abban ,hogy a kölcsönösség legyen mérvadó .HD44
Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár