Fogyási tippek a strandszezonra

Fogyási tippek a strandszezonra

Máris beköszöntött a nyár, az emberek strandra járnak, lazán öltözködnek. De mit tegyenek azok, akik súlyfelesleggel bajlódnak?


Miriam Eisenhauer német táplálkozáskutató osztotta meg tanácsait az olvasókkal.

Az egyik legfontosabb jó tanács, hogy ne tegyük túl magasra a lécet, mert a csalódás után még inkább kedvünket szegjük, és nem érjük el a kívánt célt. Tehát felesleges olyan álmokat kergetni, hogy hetek alatt 10-15 kilót is lefogyunk, mert ez gyakorlatilag lehetetlen. De ha még lehetséges volna is, az anyagcsere-folyamat súlyos károsodást szenved azáltal, hogy szabályosan kínozzuk a szervezetünket.

A legjobb tipp az, ha rövidtávra reális célt tűzünk ki. Hosszabb távon persze gondolkozhatunk azon, hogy a későbbiekben még ideálisabb lesz a testalkatunk, ha odafigyelünk a táplálkozásra és rendszeresen sportolunk.   

Elsőként érdemes a cukrot tartalmazó édességekről és a késztermékekről leszokni. Ha ezt megtesszük, már úton vagyunk a siker felé. Helyettük teljes kiőrlésű termékeket kell fogyasztani, és természetesen nem maradhat el a rendszeres testmozgás.

A sportolás nem azt jelenti feltétlenül, hogy beiratkozunk egy fitneszklubba, hanem bármit, amely fizikai erőfeszítéssel jár. Ide sorolhatók az otthon végzett háztartási munkák, a kiadós gyalogtúrák, a lépcsőkön való menetek, a könnyed kocogás.

A testmozgásnak köszönhetően nemcsak a súlyunk csökken, hanem az izomzat is erősödik, összességében pedig látványosan javul a közérzetünk. A fogyni vágyók természetes igénye, hogy úgymond megjutalmazzák magukat, mert szépen haladnak a céljuk felé. Az ajándékozással azonban vigyázni kell, mert könnyen a visszájára fordulhat a törekvésünk. Az emberek esténként be-bekapnak egy kis édességet vagy megisznak néhány pohárka alkoholt, hogy ezzel jutalmazzák magukat.

A táplálkozási szakértő azonban inkább azt javasolja, hogy vásároljunk magunknak valami szép ruhát vagy más csecsebecsét, amivel szintén önmagunkat dicsérjük meg. Vagy fordítsunk több időt arra, hogy milyen élelmiszereket vásárolunk, és ha étkezünk, lassan, a falatokat ízlelgetve táplálkozzunk.


Forrás: Frankfurter Neue Presse

   

Hozzászólások

acai | 2019-05-08 20:10

Fogyókúrás tabletta - http://acaiberry900.lv 13 kilót fogytam kevesebb, mint 2 hónap alatt és a kilók a mai napig nem jöttek vissza.
Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár