Ha gond van az ágyban...

Ha gond van az ágyban...

Akkor inkább lesütjük a szemünket, vagy úgy teszünk, mintha nem is történt volna semmi. Erre persze csak a nők képesek, hiszen a férfinél jelentkező szexuális probléma nehezen titkolható, sőt teljesen meghiúsíthatja a szerelmi együttlétet. Alapvetően két nagy csoportra oszthatjuk a férfiaknál leggyakrabban jelentkező gondokat: korai magömlés és merevedési zavar. E kétfajta szexuális zavar keserítheti meg a partnerkapcsolat egyik alapvető pillérét, a nemi életet.

 

És nehogy azt higgyük, hogy ez egyedi probléma és csak mi vagyunk azok a kivételesen szerencsétlen férfiak, akik kudarcot vallottak az ágyban. Nem így fest a helyzet: Magyarországon többszázezren szenvednek merevedési zavarban. A különbség csak a megnyilvánulás mértékében van. Előfordul, hogy a zavar enyhe fokú, lényegesen nem befolyásolja a szexuális aktivitást, de lehet közepes, vagy súlyos mértékű is.

A szexualitás nyűg­je?

A leglényegesebb kérdés viszont az, hogy az adott férfi hogyan éli meg a merevedési zavart. Elképzelhető, hogy egy enyhe jelentkezési forma is súlyos frusztrációhoz és önértékelési zavarhoz vezet, de az ellenkezője is igaz lehet, miszerint egy adott kor után a férfi örül, hogy megszabadult a szexualitás „nyűgjétől”. Bár be kell vallani, hogy ők vannak kisebbségben. Mind a nőt, mind a férfit végigkíséri a nemiség izgalmas kérdése az egész élet során. Ami változik, az a gyakoriság, és nem a téma fontossága. Idősebb korban általában ritkábbá válik a nemi élet, és hevessége is csökken, de a jelentősége önmagában nem változik. Egy 60 éves nő is szeretne ugyanúgy nő maradni, és vonzó lenni. A férfi pedig még 60 felett is szeretné bebizonyítani férfiasságát.

Van viszont néhány betegség, ami erősen befolyásolhatja ezt az igyekezetet. Ezek a cukorbetegség, a szív-, és a keringési rendszer károsodásai, a magas vérnyomás, a gerincvelő sérülés, vagy a súlyos depresszió. Az erekció alapjaiban egyszerű folyamat, amely során a pénisz erei ellazulnak, kitágulnak, és megtelnek vérrel merevedést okozva. Minden olyan betegség, ami károsítja az erek, idegek állapotát, zavart okozhat az erekcióban. Ezek az úgynevezett organikus okok, amelyek körülbelül 80%-ban tehetők felelőssé a szexuális zavar kialakulásában. 

Testi és lelki okok

Sokan a mai napig úgy gondolják, hogy elsősorban pszichés tényezők tehetők felelőssé a kudarc létrejöttéért. Ez nem így van. Mindig érdemes a tünetek mögé nézni! Van-e valamilyen betegségem, amiről még nem tudok, de érintheti a keringési rendszerem állapotát? Sokszor ennek kapcsán derül ki, hogy valaki cukorbeteg. Ha csak a számokat nézzük, akkor megdöbbentő az az adat, miszerint ma Magyarországon körülbelül 500.000 cukorbeteg él. Minden huszadik magyar ember! Ez az anyagcsere betegség kihat mind az idegek, mind az erek állapotára. Így a számos, már jól ismert tünet mellett foglalkoznunk kell a merevedési zavar kialakulásával is. Nem kell lebecsülnünk azonban a pszichés tényezőket sem.

Az első kudarc után szinte azonnal kialakul a félelem, hogy mi lesz a következő alkalommal. Menni fog, vagy sem? És természetesen minél többet gondol rá a férfi, annál nagyobb feszültség alakul ki benne, és a végeredmény egyértelmű: újabb kudarc. Ha már valaki belekerült ebbe az ördögi körbe ne adja fel, hanem próbálja azt valahol megszakítani! Mert létezik hatékony és eredményes terápia. Az első lépést Önnek kell megtenni azzal, hogy elmegy urulógushoz vagy andrológushoz. Beszámolhat problémájáról a diabetológusnak, vagy háziorvosának is. Nem könnyű felhozni ezt a témát és szavakba önteni, hogy gond van az ágyban...

A megoldás

Ha viszont egyszer áttöri ezt a gátat, akkor a segítség ott kopogtat a küszöbön. Ilyen segítő kéz lehet a Dr. Molnár Jenő Alapítvány szakmai támogatásával működő ingyenes információs telefonvonal.

Itt lehetőség van a nyomógombok segítségével információkat kérni a merevedési zavar okairól, kezelési módszereiről. Aki élőben, szakorvosokkal szeretne beszélni, kedden, szerdán, csütörtökön délután 4-től 8-ig megteheti. Felteheti név nélkül kérdéseit a szexuális zavarokkal kapcsolatban.

Az ingyenes telefonszám: 06-80-660-229.

Problémáikkal levélben is fordulhatnak orvosainkhoz. Levélcím:

Dr. Molnár Jenő Alapítvány,

1465 Budapest Pf. 1826.

Ha gond van ágyban... tegye meg az első lépést... érdemes.

Hozzászólások

anonymus | 2013-12-11 16:49

nekem a virilys tablettakat ajanlottak es nagyszeruen bevaltak, hossuz tavu megoldas es kert heten belul erzodott a valtozas, szerencsere mert nagyon aggodtam h mi lesz igy a hazassagommal. en csak ajanlani tudom ha erdekel valakit itt olvashatsz rola http://virilys.hu

tnt4781 | 2014-08-28 08:03

Tabletta a korai magömlés ellen - http://bit.ly/11dAT9X Megkaptam a rendelésem, mely időben érkezett, és a pirulák is tökéletesen hatnak.
Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár