Hogyan legyen harmonikus a kapcsolatunk?

Hogyan legyen harmonikus a kapcsolatunk?

 Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, de mik a titkuk azoknak a pároknak, akiket nap mint nap látunk összeölelkezve, csókolózva? A megfejtés nem bonyolult. Összegyűjtöttünk néhány apróságot, melyek segítenek, hogy kiegyensúlyozott kapcsolatban éljünk.

Először is, legyenek céljaink

Az emberek többsége egy bizonyos forgatókönyv szerint éli az életét, ez olyan, mint egy filmnek a forgatókönyve, ahol ki vannak osztva a szerepek, és mindenki ennek megfelelően, játssza, éli a szerepét, életét. A szerepünk a gyermekkorban kezdődik, amikor a szüleinknek vannak bizonyos elvárásaink felénk, és próbálják a személyiségünket is formálni, kialakítani. Például, sokat várnak az első gyerektől, sokkal jobban bíznak benne, hogy felelősségteljesen tudjon dönteni, ezzel elősegítve a felnőtté válását. Vagy egy másik példa, ha Ön a legfiatalabb a családban, az összes családtag „kicsi”-nek, vagy „apróság”-nak fogja becézni. Ennek is megvannak az előnyei, mert az összes figyelem Önre fog hárulni, és ilyenkor a „legkisebb” kapja a legtöbbet. Ezeket az érzéseket mind át lehet ültetni a kapcsolatunkba, ahogy a kisgyerek is folyamatosan figyelmet szeretne, úgy mi is a párunktól. Gondoljunk bele, hogyan is működhet ez a kapcsolatunkban. Képesek vagyunk ezt megvalósítani, illetve ezzel együtt élni, amely ezt erősíteni tudja?

Másodszor, gondoljuk végig, mik a biztos dolgok a kapcsolatban

Nézzük meg, mik azok a dolgok a kapcsolatban, amik kiszámíthatóak. Kapcsolati szinten ezek azt jelentik, hogy a hasonló helyzetekre ugyanúgy reagálunk. Például, ha a pár valamelyik tagja dühös, és nem mondja el az okát, próbáljunk ezen változtatni, és beszéljünk róla. Valószínűleg, sok problémát meg fogunk tudni oldani ilyen módon, ezzel elősegítve kapcsolatunk kiegyensúlyozottságát. Ha például elhanyagoltnak érezzük magunkat, ne rendezzünk jelenetet a figyelemfelkeltés szempontjából, hiszen ez egy automatikus reakció, aminek a következményeivel nem számolunk. Próbáljunk másképpen reagálni az adott szituációra, például több törődéssel, hogy ezek az alkalmak ne valósuljanak meg és győzzük le a gátakat, amikkel minden pár szembesül.

Harmadszor, legyünk tisztába a valós helyzettel

A kapcsolatok egyik leggyakoribb problémája, a túlzott elvárás. Természetesen, a nők inkább elvárják a romantikát, de ne várjuk el párunktól, hogy mindennap szerelmes sms-eket küldjön. Vagy állandóan meglepjen apró ajándékokkal, de azt se várjuk el, hogy emlékezzen arra, amikor először megcsókolt. Ha ezeket jól tudjuk kezelni, nem romboljuk le a kapcsolatunkat, és nem fogjuk hamis ábrándokba kergetni magunkat.
 

Hozzászólások

Ron Collicott | 2020-08-23 15:10

TommyLeeMaxBond
Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár