Horror és lelki terror a nyári szünetben

2017.05.17.

Horror és lelki terror a nyári szünetben

30-35 000 iskolás korú hiperaktív gyermek családja kezd rettegni a nyártól. A nyári szünet legnagyobb részét a sok hiperaktív gyermek felügyelet nélkül kényszerül eltölteni, fokozott veszélyt jelentve önmagukra és környezetükre nézve. Mi a szülő feladata a nyár előtt?

Okok a nyári aggodalomra

A hiperaktív-figyelemzavaros (ADHD) gyermekek napi 25 órás menedzsmentet igényelnek a családban. Örökös ellenőrzés mellett is jóval magasabb a baleset kockázatuk, az impulzív viselkedésük miatt a klasszikus táborokból lemorzsolódnak, kirekesztődnek. A nyári 10 hét, 70 napjuk fokozott baleset és konfliktusforrás.

A szülő és a gyermek kálváriája


Szüleik már májusban egyre tanácstalanabbak és stresszesebbek, mert nem vehetnek ki 10 hét szabadságot. Ha beíratták nyári napközibe őket, akkor a munkahelyükön aggódva dolgoznak, mikor szenvednek balesetet, mikor zavarják haza gyermeküket, így gyermekeik „kulcsos gyermekekké” válnak. Mi több, a lakókörnyezetük, a rokonok fokozott visszautasításával is számolniuk kell. 70 napig bajban van mind a gyermek, mind a szülő.

Van segítség


Az Eleven Team szakértői olyan gyűjteményt állítottak össze, mely valós ötleteket, tanácsokat ad és nyári túlélő megoldásokat tartalmaz a hiperaktív gyermekek szülei, családjai számára.

A „Nyári túlélő kalauz” ingyen elérhető az érintett szülőknek május 29-től, csak kérniük kell e-mailben. (info@eleventeam.hu)

Az Eleven Team Alapítványról

Magyarországon a másképp koncentráló, a tehetséges vagy a figyelemzavaros gyermekek iskolai küzdelmeik és családon belüli konfliktusaik egyre fokozódnak.  Ezért az Eleven Team Alapítvány célja a családok életminőségének javítása, a gyermekek iskolai tanulási esélyeiknek növelése, így a munkaerőpiaci esélyeik jobbak lesznek egy boldog és sikeres felnőtt életútban.

A szervezet szakemberei az „Eleven Tudásháló” nevű szakmai módszer kidolgozásával és alkalmazásával megtanítják a gyermekeket és környezetüket arra, hogyan tudják a figyelem nehézségeiket a mindennapokban uralni, és akár csúcsteljesítményeket is elérni. Különböző tréningek és szabadidős programok során feltérképezik és továbbfejlesztik a gyermek pozitív képességeit, mert felnőttkorban ezekkel a képességekkel lesz a legnagyobb esélye a munkaerőpiacon való érvényesülésre.

Az Eleven Team Alapítvány szakemberei folyamatosan tájékoztatják a tehetségígéret, a tanulási nehézséges, a figyelemzavaros-hiperaktív gyermekek családjait azokról az egyéni és társadalmi folyamatokról, azok következményeiről vagy a kutatási eredményekről, amelyek segíthetik őket a mindennapokban.

www.eleventeam.hu
  
 

Hozzászólások

HELLO | 2017-07-06 06:20

My name is aliya pleasure to contact you here which really interest me in having communication with you,if you will have the desire with me ,here is email address (aliyadaulah@gmail.com) so that i tell you more about me and i have something to discuses with you,please contact me back direct to my email box(aliyadaulah@gmail.com)from aliya
Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár