Kapros-túrós lepény

2011.12.13. - Írta: Kisa Judit

Kapros-túrós lepény

Hozzávalók a tésztához

30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 kiskanál szódabikarbóna, 6+2 dkg vaj, 0,5 dl hidegen sajtolt olaj, 5 evőkanál méz, 2-3 evőkanál tej

Hozzávalók a túrókrémhez

75 dkg tehéntúró, 3 dl tejföl, 15 dkg méz, 4 tojás, 10+2 dkg kukoricadara, 1-2 csokor kapor
 

A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, olajat, a 6 dkg vajat, mézet. Annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy kellemesen rugalmas tésztát kapjunk.

2 dkg vajjal kikenünk egy közepes méretű tepsit. A tésztát vékonyra nyújtjuk, beleterítjük a tepsibe, megszórjuk 2 dkg kukoricadarával.

A villával összetört túrót összekeverjük a tejföllel, a mézzel, a tojások sárgájával, 10 dkg kukoricadarával, és a megmosott, apróra vágott kaporral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk a masszába. A krémet rákenjük a tésztára. 200°C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

 

Ötlet: Langyosan vagy hidegen szebben szeletelhető.

 

A receptek forrása: Kisa Judit: 4 évszak reform receptjei

www.teljesertekuetelek.hu


Szakértőink

dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus



Bezár