Bak


(december 22. - január 20.)

2017 Szeptember

Párkapcsolat


Tekintve, hogy a Vénusz, a Bak szerelmi házának uralkodó bolygója együttáll a Marssal, 2017 szeptembere számottevő lehetőségeket kínál mind érzelmi, mind testi értelemben.

Csakhogy a párválasztásnál a szív mellett az agyad is szűrőként funkcionál, a figyelmed elsősorban a hasonló érdeklődési körű, vagy hasonló gondolkodású jelöltek felé fordul. Mind az írott, mind a kimondott szó szimpátiát ébreszthet, felébresztheti a szunnyadó szenvedélyed. A szerelem gondolata megmozgat, arra késztet, hogy alkoss, vagy tanulj.

Szeptemberében az utazásaid is romantikus hátteret kapnak, a rövid sétáktól a több napos utakig.

A 2017 Szeptember 11-e és 12-e között beálló Telihold a Bak párkapcsolati házában döntő esemény vagy fordulat beálltát jelzi a párkapcsolatban.

Karrier

A Merkúr - a Bak munka házának uralkodó bolygója - elég kiszámíthatatlan volt az elmúlt hónapok során. Most, 2017 Szeptemberében igen érdekes pályát ír le: a Bak jegyéből visszamegy a Nyilasba szeptember 4-én, majd 8-án ismét egyenes irányban mozog, 12-én ismét a Bak jegyébe ér, ahol a hónap vége felé döntő együttállásba lép a Plútóval.

Ezek a bizarr manőverek szeszélyes kezdet jelei lehetnek szakmai téren; előfordulhatnak visszavonások, hirtelen változtatások, késések, kavarodások. Mindezen események végkifejlete viszont a tisztázás irányába mutat, vagyis 2017 szeptemberének végére valószínűleg letisztulnak a gondolataid, világosabban átláthatod a céljaidat, így a siker irányába orientálódsz.

A Bak szülötteinek anyagi helyzete most mások jóindulatától függ, a csapatmunka növeli a bevételeket.

Egészség

A Merkúr, ami többek között a Bak betegség házának uralkodó bolygója, veszélyes utat jár be 2017 szeptemberében, vagyis az egészségi állapodod most nem tréfadolog! Vigyázz a gyenge pontjaidra, kövesd az előírt gyógymódokat, és élj mértéktartóan.

Ugyanakkor ez az időszak válaszokat vagy megoldást hozhat egy problémára amibe többször is belefutottál az előző hónapokban, vagy még régebb idő óta.

Tanácsunk 2017 Szeptemberére

Fejezd ki magad világosan, ne hagyd meg a lehetőségét, hogy félreértelmezzék a szavaidat!A jegy jellegzetességei:
 

A bak jegy a föld elemhez tartozik, uralkodó bolygója a Szaturnusz.

 

Mitológia

Gaia, a Föld istennője a káoszból származott. Férfi nélkül hozta létre Uránoszt, az eget, és Pontoszt, a tengert. Uránosztól ezután isteni titánokat szült, közöttük Kronoszt (Szaturnusz) is. Uránusz csúnyának találta újabb gyermekeit, ezért mindig visszatolta őket Gaia testébe, amikor azok meg akartak születni. Kronosz ezért Gaia kérésére kasztrálta apját, és ő lett a világ ura, az idő és a sors istene. Hamarosan azonban ugyanolyan kegyetlen lett, mint az apja, és sorra felfalta gyermekeit. Felesége, Rea azonban megmentette egyik utódját, Zeuszt (Jupiter), aki ugyanúgy letaszította őt a trónról, mint ő apját. Ez hát Szaturnusz törvénye: azt kapjuk vissza, amit adtunk, tehát mindennek, ami történik velünk, a múltbeli cselekedetekben és döntésekben van a gyökere.

Jellem

Céltudatos, kötelességtudó, dolgos, és állhatatos típus. A hagyományokhoz, az adott struktúrákhoz vonzódik, nem szívesen változtat. Önfegyelme óriási, ahogy felelősségtudata is. Testileg és lelkileg is szívós alkat. Egy kissé magának való, hajlamos a munkájába menekülni az érzelmei elől. Sokat ad mások, a társadalom véleményére, gyakran nincs elég önbizalma. A szabályokat és a törvényeket mindig betartja, a kötelességet és a teljesítményt sokszor többre tartja, mint az önmegvalósítást. Az idő, a tapasztalatok igazi bölccsé tehetik.

Szerelem

Óvatos, és gyakran helyezi a kötelességet a szerelem elé. Ritkán mutatja ki nyíltan az érzéseit, kissé hűvös és tartózkodó, ami egy tüzes jegy számára nagyon zavaró lehet. Meglehetősen sokat aggódik, nem mindig képes átengedni magát a szerelemnek. A jegy néhány szülötte a házasságban is pragmatikus, megvizsgálja jövendőbelije társadalmi és anyagi helyzetét, és előfordulhat, hogy presztízsből házasodik. Szereti birtokolni a szeretteit.

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Buhály Mónika dr. Buhály Mónika gyógyszerész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
Ön hova utazna szívesen nyaralni?Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár