Bak


(december 22. - január 20.)

2018 Május

Párkapcsolat

A Nap a Bak szerelem és szexualitás házában áll, így 2018 Májusa tele van érzékiséggel és kalandok utáni vággyal.

A Nap és a Plútó által formált Trigon (ami éppen a Bak jegyében áll) megnöveli az intenzív érzelmek iránti igényt, és egyfajta erotikus feltöltődést nyújt. Már azt hinnéd, itt a mélyebb érzelmek ideje. Pedig...

A Vénusz - a szerelem bolygója - a 4. házadban áll, biztonságos, és intim helyen. Nem mintha a heves érzelmek távol állnának tole (ugyanis a Kos jegyében áll), de inkább a megszokott úton szeret járni. Lehet, hogy otthon, a hálószobában ragad el a szenvedély, vagy, ki tudja, egy régebbi láng éled újjá.

Karrier

A Bakok 2018 Májusában végig keményen és elszántan fognak dolgozni.
A Mars - a cselekvés bolygója - a Bak munka házában áll, ahol rendkívül termékeny Trigon fényszöget alkot a Bak karrier házában álló Jupiterrel. Vagyis energikus, kezdeményezo kész, és hatékony leszel, mindened meglesz a sikerhez, a növekedéshez, és a virágzáshoz.

Nem kevés erőfeszítés elott állsz, és akadályokban sem lesz hiány. Lehetséges, hogy eros ellenségre akadsz, akinek nem tetszenek a sikereid, de az is lehet, hogy néha a körülmények fordulnak ellened. De lesznek sikeres időszakaid, ideális környezettel.

A családod anyagi támogatását élvezed (vagy megfordítva), de az otthonodra, ingatlanjaidra is költened kéne (javítási munkálatok, lakberendezés és hasonlók).

Egészség

Jobban kéne vigyáznod magadra, de hanyagold el a kisebb panaszokat sem.

A Mars és a Szaturnusz a Bak egészségügyi házainak tengelyén helyezkednek el, ezért nagyon komolyan kell venned a helyzetedet. Bármennyire kellemetlen is számodra, késedelem nélkül orvoshoz kell fordulnod! Minden javaslatot kövess, ne kockáztass!

Tanácsunk 2018 Májusára

Ne légy túl konzervatív! Ideje kreatívabbá válnod, hagyd, hogy szabadon szárnyaljon a képzeleted.

A jegy jellegzetességei:

 A bak jegy a föld elemhez tartozik, uralkodó bolygója a Szaturnusz.

 Mitológia

Gaia, a Föld istennője a káoszból származott. Férfi nélkül hozta létre Uránoszt, az eget, és Pontoszt, a tengert. Uránosztól ezután isteni titánokat szült, közöttük Kronoszt (Szaturnusz) is. Uránusz csúnyának találta újabb gyermekeit, ezért mindig visszatolta őket Gaia testébe, amikor azok meg akartak születni. Kronosz ezért Gaia kérésére kasztrálta apját, és ő lett a világ ura, az idő és a sors istene. Hamarosan azonban ugyanolyan kegyetlen lett, mint az apja, és sorra felfalta gyermekeit. Felesége, Rea azonban megmentette egyik utódját, Zeuszt (Jupiter), aki ugyanúgy letaszította őt a trónról, mint ő apját. Ez hát Szaturnusz törvénye: azt kapjuk vissza, amit adtunk, tehát mindennek, ami történik velünk, a múltbeli cselekedetekben és döntésekben van a gyökere.

Jellem

Céltudatos, kötelességtudó, dolgos, és állhatatos típus. A hagyományokhoz, az adott struktúrákhoz vonzódik, nem szívesen változtat. Önfegyelme óriási, ahogy felelősségtudata is. Testileg és lelkileg is szívós alkat. Egy kissé magának való, hajlamos a munkájába menekülni az érzelmei elől. Sokat ad mások, a társadalom véleményére, gyakran nincs elég önbizalma. A szabályokat és a törvényeket mindig betartja, a kötelességet és a teljesítményt sokszor többre tartja, mint az önmegvalósítást. Az idő, a tapasztalatok igazi bölccsé tehetik.

Szerelem

Óvatos, és gyakran helyezi a kötelességet a szerelem elé. Ritkán mutatja ki nyíltan az érzéseit, kissé hűvös és tartózkodó, ami egy tüzes jegy számára nagyon zavaró lehet. Meglehetősen sokat aggódik, nem mindig képes átengedni magát a szerelemnek. A jegy néhány szülötte a házasságban is pragmatikus, megvizsgálja jövendőbelije társadalmi és anyagi helyzetét, és előfordulhat, hogy presztízsből házasodik. Szereti birtokolni a szeretteit.

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Buhály Mónika dr. Buhály Mónika gyógyszerész
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Ön hova utazna szívesen nyaralni?Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár