Bika


(április 20. - május 20.)

2017 Szeptember

Párkapcsolat


2017 szeptemberében szomjazni fogsz az életre, szerelemre és erotikára.

A Bika szerelem, élvezet és szexualitás házát elárasztja a Nap, a Mars, a Merkúr és a Vénusz energiája. A Nap életerőt, melegséget, ragyogást sugároz. A Mars tele van vággyal és égő szenvedéllyel. A Vénusz az érzékiség és a csábítás művészetének mestere. A Merkúr pedig a szóban forgó ház uralkodó bolygója.

Ezen felül a Merkúr nyugalmi, azaz nagyon erőteljes helyzetben lesz a hónap első harmadában (2017 szeptember 17-étől ismét direkt mozgást végez).

A mostani nagyszerű időszak a testiség felfedezésére, és a fantáziák kiélésére; sok alkalmad lesz erre, a szerelembe esés esélye nagy.

Légy azonban óvatos azzal, hogy kit választasz, mert nagy az önbecsapás veszélye.

Karrier 


2017 szeptemberének első részében a Vénusz (a Bika munka házának uralkodó bolygója) kedvező fényszöget alkot a Szaturnusszal (a karrier házad uralkodó bolygójával) és a munka házadban álló Jupiterrel. Ez azt jelenti, hogy komoly sikereket érhetsz el, amelyek kedvező hatással lesznek a pénzügyeidre és a befektetéseidre. Lehet, hogy a családodtól is kapsz segítséget.

Ugyanakkor a szeptemberi hónap kedvez a ranglétrán való előrelépést, a teremtést, az előadások tartását, a mások képviseletét vagy a tehetséged kifejezését célzó tevékenységeknek, olyan helyzetek kialakulására van kilátás, amik jó fényt vetnek rád.

A munka időnként örömet okoz számodra, esetleg szinte gyerekjátéknak tűnhet, de a szerelmi kalandok is befolyásolhatják a teljesítményedet, vagy akár a pénzügyi helyzetedet.

Egészség

2017 szeptembere orvosi segítséget vagy kedvező életmódbeli változásokat hozhat a Bikák életében.

A mostani időszak rendkívül kedvező a mozgás minden formája számára: séta, tánc, edzőterembe járás, biciklizés, esetleg komolyabb sportok. Fontos viszont, hogy ne ess túlzásokba.

Tanácsunk 2017 Szeptemberére


Ne nagyon hagyatkozz mások segítségére, támaszkodj a saját eszközeidre.A jegy jellegzetességei:

 

Mitológia

Zeusz a tengerparton pillantotta meg Európát, és rögtön beleszeretett. Egy szelíd bika alakjában hívta fel magára a figyelmét. Európa a bika hátára mászott, aki ekkor a tengerbe rohant, és elvitte őt Krétába, ahol megszületett közös gyermekük, Minosz. Minosz Kréta hatalmas és gazdag uralkodója lett, trónra kerülése után Poszeidon elküldött neki egy hatalmas fehér bikát, hogy áldozza fel az istenek oltárán. Minosz azonban annyira el volt ragadtatva a bika szépségétől, hogy egy másikat áldozott fel, azt remélve, hogy Poszeidon nem veszi észre a csalást. A tengerek istene azonban rájött a cserére, és bosszúból rábeszélte Aphroditét, a szerelem istennőjét, hogy keltsen Minosz feleségében emésztő szenvedélyt a bika iránt. Ebből a szerelemből született Minotaurusz, a bikafejű, embertestű szörny, aki emberhússal táplálkozott, és Minosz király szégyenének eleven szimbóluma volt. MInotauruszt egy labirintusba rejtették el, és fiatal szüzekkel etették, míg egy athéni hős, Theszeusz elpusztította.

Jellem

A gyakorlatiasság, a kézzelfogható dolgok értékelése többnyire minden bika szülöttre jellemzőek. Türelmes, kitartó típus, és gyakran nagyon makacs is. Nem szereti a túl sok változást, fél a bizonytalanságtól és nehezen szokja meg az új helyzeteket, viszont annál alaposabb és szívósabb természetű. Melegszívű, nem áll távol tőle a romantika, és ragaszkodik a hagyományokhoz. Az élet élvezetét és az érzékiséget tőle lehet a legjobban megtanulni, páratlanul értékeli a kényelmet, a finom ízeket, a jó életet. Előfordulhat, hogy túlzottan materialista szemléletű, az elvont eszmékkel általában nem tud mit kezdeni. Kifinomultabb szinten azonban páratlan művészi érzékkel, tehetséggel is rendelkezhet.

Szerelem

Beletelik némi időbe, míg elnyerhetjük a bika jegy szülöttjének szereteté, de ha ez egyszer megtörtént, utána hűségre és odaadásra számíthatunk. A bika romantikus jegy, és számára nagyon fontosak a testi élvezetek, a szexualitás, az érintés. Meglehetősen birtokló jellem, attól érzi magát biztonságban, ha magáénak tudhat dolgokat, embereket, érzelmeket. A bika a nemzőerő, a termékenység szimbóluma is, ezért a családközpontúság is jellemzi. Védelmező természetű, és nagy késztetése van arra, hogy a szeretteinek kényelmes, boldog életet biztosítson.
 

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Buhály Mónika dr. Buhály Mónika gyógyszerész
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Ön hova utazna szívesen nyaralni?Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár