Bika


(április 20. - május 20.)

2017 június

Párkapcsolat

Ez az időszak 2017 egyik legkellemesebbje lesz, érzelmi szempontból pedig valószínűleg a legjobb.

A Vénusz érzékibbé tesz, megnöveli a vonzerőd, harmónikussá tesz, és megnöveli a romantikus lehetőségekkel teli helyzetek előfordulási gyakoriságát. Másszóval, ha már van egy jól működő párkapcsolatod, még jobbá válik, ha nincs, most könnyen létesíthetsz egyet.

Másrészről viszont a Mars - a Bika párkapcsolati házának uralkodó bolygója - kiemeli a kommunikáció szerepét és a hasonló gondolkodású emberek felé irányít.

A Bikák szerelmi életében fontos szerepet tölthet be a levelezés vagy az utazás.

Karrier

2017 júniusa végig a munkáról és a felelősségről fog szólni a Bika szülöttei számára. Szerencsére élvezed a munkád, és különösebb erőfeszítés nélkül meg tudsz felelni a kihívásoknak. Bár még nem kapod meg azt az elismerést, amit megérdemelnél, az erőfeszítéseid már kezdik felkelteni az illetékesek érdeklődését, így ami késik, nem múlik.

Júniusban nagyok lesznek a tétek anyagi téren. A Bika pénzügyi házainak tengelye aktivizálódik a Nap, a Merkúr és a Szaturnusz hatására. Készen állsz rá, hogy megoldd az üzleti, pénzügyi problémákat, illetve lépéseket tegyél a bevétel növelésére.

Az előtted álló feladatok nem lesznek egyszerűek, de mivel a Merkúr - a Bika uralkodó bolygója - a saját otthonában tartózkodik, a szerencse végül hozzád pártol.

Egészség

2017 júniusa remek hónap a kisebb egészségügyi problémák megoldására, a rendszeres orvosi szűrővizsgálatok elvégzésére, illetve arra, hogy hozzákezdj az életmódod jobbá tételhéhez, illetve többet törődj a testeddel.

Még a kozmentikai beavatkozásokhoz, szépségápoláshoz, és minden, a kinézethez kapcsolatos tevékenységhez is kedvező időszak a mostani.

Tanácsunk 2017 júniusára

Még ha sok dolog nagyon tetszik is, vigyázz, hogy ne költs rájuk túl sokat.

A jegy jellegzetességei:

A Bika jegyéhez a föld elem társul, uralkodó bolygója a Vénusz.

 

Mitológia

Zeusz a tengerparton pillantotta meg Európát, és rögtön beleszeretett. Egy szelíd bika alakjában hívta fel magára a figyelmét. Európa a bika hátára mászott, aki ekkor a tengerbe rohant, és elvitte őt Krétába, ahol megszületett közös gyermekük, Minosz. Minosz Kréta hatalmas és gazdag uralkodója lett, trónra kerülése után Poszeidon elküldött neki egy hatalmas fehér bikát, hogy áldozza fel az istenek oltárán. Minosz azonban annyira el volt ragadtatva a bika szépségétől, hogy egy másikat áldozott fel, azt remélve, hogy Poszeidon nem veszi észre a csalást. A tengerek istene azonban rájött a cserére, és bosszúból rábeszélte Aphroditét, a szerelem istennőjét, hogy keltsen Minosz feleségében emésztő szenvedélyt a bika iránt. Ebből a szerelemből született Minotaurusz, a bikafejű, embertestű szörny, aki emberhússal táplálkozott, és Minosz király szégyenének eleven szimbóluma volt. MInotauruszt egy labirintusba rejtették el, és fiatal szüzekkel etették, míg egy athéni hős, Theszeusz elpusztította.

Jellem

A gyakorlatiasság, a kézzelfogható dolgok értékelése többnyire minden bika szülöttre jellemzőek. Türelmes, kitartó típus, és gyakran nagyon makacs is. Nem szereti a túl sok változást, fél a bizonytalanságtól és nehezen szokja meg az új helyzeteket, viszont annál alaposabb és szívósabb természetű. Melegszívű, nem áll távol tőle a romantika, és ragaszkodik a hagyományokhoz. Az élet élvezetét és az érzékiséget tőle lehet a legjobban megtanulni, páratlanul értékeli a kényelmet, a finom ízeket, a jó életet. Előfordulhat, hogy túlzottan materialista szemléletű, az elvont eszmékkel általában nem tud mit kezdeni. Kifinomultabb szinten azonban páratlan művészi érzékkel, tehetséggel is rendelkezhet.

Szerelem

Beletelik némi időbe, míg elnyerhetjük a bika jegy szülöttjének szereteté, de ha ez egyszer megtörtént, utána hűségre és odaadásra számíthatunk. A bika romantikus jegy, és számára nagyon fontosak a testi élvezetek, a szexualitás, az érintés. Meglehetősen birtokló jellem, attól érzi magát biztonságban, ha magáénak tudhat dolgokat, embereket, érzelmeket. A bika a nemzőerő, a termékenység szimbóluma is, ezért a családközpontúság is jellemzi. Védelmező természetű, és nagy késztetése van arra, hogy a szeretteinek kényelmes, boldog életet biztosítson.
 

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Buhály Mónika dr. Buhály Mónika gyógyszerész
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Ön hova utazna szívesen nyaralni?Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár