Bika


(április 20. - május 20.)

2018 Június

Párkapcsolat

A Mars visszatért a Bika partnerkapcsolati házába, retrográd mozgással halad majd át rajta egészen 2018 Június 30-áig, ekkortól ismét direkt mozgást végez.

A mostani fontos periódus, sok kritikus pillanattal fuszerezve, amelyek próbára teszik a Bikák kapcsolatait (különösen a párkapcsolatokat, de nem kizárólagosan azokat), elválik a búza az ocsútól; ami értékes, megmarad és megerősödik. Ami nem, az széthullik.

De ne siettesd a dolgokat! A legjobb döntéseid 2018 Júniusának végén születnek. Elotte nem biztos, hogy birtokodban lesz minden szükséges információ.

Ezenkívül fontos megjegyezni, hogy a Bikák párkapcsolataira erős hatással lesz a pénz a hónap első részében, a második részében inkább a kommunikáción lesz a hangsúly.

Végül, 2018 Júniusában könnyen lehet, hogy újra találkozni fogsz valakivel, akit rég nem láttál.


Karrier  

Az anyagiak nagy fontossággal bírnak ebben a hónapban.

2018 Júniusának elso két harmadában a Nap energiával tölti el a Bikák pénz házát, míg a Vénusz -a Kisebbik Jótevő- jó szerencsét hoz Június 17-éig.  Június 13-án a Merkúr, a ház uralkodója, több mint 12 hónapos ott tartózkodás után elhagyja a Bika jegyét. Vizsgáld meg a múltat, és vond le a következtetéseket.

Június 13-án a Merkúr is a Bika pénz házába lép, tehát a Június pénzügyileg rendkívül aktív hónap lesz: új bevételi forrásokat keresel, eladsz, vásárolsz, és így tovább. Egy kis türelemmel és odafigyeléssel pozitív lehet a mérleg.

A Bikák karrierjét tekintve minden a pénzrol fog szólni.

A csapatmunka és az együttmuködés terén különösen fontos az odafigyelés, mivel kritikus ponthoz érhetnek.

Egészség

2018 Júniusában a Bikák egészségét nem fenyegeti komolyabb veszély, legfeljebb stressz hatásokra, apróbb kényelmetlenségekre lehet számítani.

A lelki békéd nagyban függ attól, mennyire tudsz harmóniát kialakítani a körülötted lévőkkel. Ha fontos számodra a nyugalom, bölcsen teszed, a kerülöd a konfliktusokat.

Végül, de nem utolsósorban, fontos, hogy mozogj: látogass el edzőtermekbe, táncolj, vagy szeretkezz – mindegy mit csinálsz, amíg fizikai energiát fektetsz bele. A Bika 5. házában álló Jupiter meg fogja hálálni.

Tanácsunk 2018 Júniusára

Kerüld az ellenséges illetve agresszív embereket!

A jegy jellegzetességei:

 

Mitológia

Zeusz a tengerparton pillantotta meg Európát, és rögtön beleszeretett. Egy szelíd bika alakjában hívta fel magára a figyelmét. Európa a bika hátára mászott, aki ekkor a tengerbe rohant, és elvitte őt Krétába, ahol megszületett közös gyermekük, Minosz. Minosz Kréta hatalmas és gazdag uralkodója lett, trónra kerülése után Poszeidon elküldött neki egy hatalmas fehér bikát, hogy áldozza fel az istenek oltárán. Minosz azonban annyira el volt ragadtatva a bika szépségétől, hogy egy másikat áldozott fel, azt remélve, hogy Poszeidon nem veszi észre a csalást. A tengerek istene azonban rájött a cserére, és bosszúból rábeszélte Aphroditét, a szerelem istennőjét, hogy keltsen Minosz feleségében emésztő szenvedélyt a bika iránt. Ebből a szerelemből született Minotaurusz, a bikafejű, embertestű szörny, aki emberhússal táplálkozott, és Minosz király szégyenének eleven szimbóluma volt. MInotauruszt egy labirintusba rejtették el, és fiatal szüzekkel etették, míg egy athéni hős, Theszeusz elpusztította.

Jellem

A gyakorlatiasság, a kézzelfogható dolgok értékelése többnyire minden bika szülöttre jellemzőek. Türelmes, kitartó típus, és gyakran nagyon makacs is. Nem szereti a túl sok változást, fél a bizonytalanságtól és nehezen szokja meg az új helyzeteket, viszont annál alaposabb és szívósabb természetű. Melegszívű, nem áll távol tőle a romantika, és ragaszkodik a hagyományokhoz. Az élet élvezetét és az érzékiséget tőle lehet a legjobban megtanulni, páratlanul értékeli a kényelmet, a finom ízeket, a jó életet. Előfordulhat, hogy túlzottan materialista szemléletű, az elvont eszmékkel általában nem tud mit kezdeni. Kifinomultabb szinten azonban páratlan művészi érzékkel, tehetséggel is rendelkezhet.

Szerelem

Beletelik némi időbe, míg elnyerhetjük a bika jegy szülöttjének szereteté, de ha ez egyszer megtörtént, utána hűségre és odaadásra számíthatunk. A bika romantikus jegy, és számára nagyon fontosak a testi élvezetek, a szexualitás, az érintés. Meglehetősen birtokló jellem, attól érzi magát biztonságban, ha magáénak tudhat dolgokat, embereket, érzelmeket. A bika a nemzőerő, a termékenység szimbóluma is, ezért a családközpontúság is jellemzi. Védelmező természetű, és nagy késztetése van arra, hogy a szeretteinek kényelmes, boldog életet biztosítson.
 

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Buhály Mónika dr. Buhály Mónika gyógyszerész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Ön hova utazna szívesen nyaralni?Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár