Bika


(április 20. - május 20.)

2018 Május

Párkapcsolat

Úgy tűnik, hogy 2018 Májusa során a Bikáknak több fontosabb elfoglaltsága is akad a párkapcsolatnál. De az is lehet, hogy semmi különös nem történik, a párkapcsolat nyugodt marad.

De lehet, hogy előfordulnak csalódások, mivel a Vénusz - a szerelem bolygója - kényelmetlen helyzetben van, ami foleg 2018 Májusának első részétől válik érezhetővé, amikor a Bika szerelmi házának uralkodója sem lesz túl kedvező helyzetben.

Ezen kívül, mivel a bika párkapcsolati házainak uralkodója a pénz területén tartózkodik, a gyakorlati megfontolások kerülnek előtérbe.

Te és a párod könnyen lehet, hogy az üzleti ügyek, felvásárlások, illetve a bevételek növelése irányába fordultok, de az is lehet, hogy az érzelmi döntésekre lesznek befolyással anyagi dolgok (vagy fordítva).

Karrier  

Most, hogy a Nap a Bika jegyében áll, 2018 első két harmada kedvező időszak az előléptetések, a nagyobb tisztelet kivívása, és a nagyobb társadalmi elismerés elérése számára.
A hónap első két harmada erőtől duzzad, stimulálja a szervezési és igazgatási képességeidet, és sikereket hoz számodra. Úgy érzed, a maximumot kell nyújtanod, keményen dolgozol, és eléred a célodat.

Másrészrol viszont 2018 Májusában a pénz adja a legfőbb motivációt. A Mars, a kezdeményezés bolygója a Bika pénz házában van, cselekvésre, döntésekre késztet.
De azért légy óvatos: pénzügyileg nem minden olyan kifizetődő, mint amilyennek látszik, mivel a Mars a Szaturnusszal való szembenállás felé halad, ami a gátak és nehézségek jele.

Egészség

Ismét egy olyan hónap jön, amikor fokozottan kell figyelned az egészségedre - szerencsére ez már az utolsó!

Következő hónaptól a Vénusz - a Bika uralkodó bolygója - végre kilép a kedvezőtlen helyzetből, ahol már régóta tartózkodik, vagyis az alakod és a jókedved szinte varázsütésre visszatér.
De egyenlőre nagyon óvatosnak kell lenned 2018 Májusában, talán még az eddigi hónapoknál is jobban.

Tanácsunk 2018 Májusára

Próbáld meg kedvességgel feloldani a konfliktusokat! Ebben az időszakban nehéz lesz legyőzni az ellenfeleket. 

A jegy jellegzetességei:

 

Mitológia

Zeusz a tengerparton pillantotta meg Európát, és rögtön beleszeretett. Egy szelíd bika alakjában hívta fel magára a figyelmét. Európa a bika hátára mászott, aki ekkor a tengerbe rohant, és elvitte őt Krétába, ahol megszületett közös gyermekük, Minosz. Minosz Kréta hatalmas és gazdag uralkodója lett, trónra kerülése után Poszeidon elküldött neki egy hatalmas fehér bikát, hogy áldozza fel az istenek oltárán. Minosz azonban annyira el volt ragadtatva a bika szépségétől, hogy egy másikat áldozott fel, azt remélve, hogy Poszeidon nem veszi észre a csalást. A tengerek istene azonban rájött a cserére, és bosszúból rábeszélte Aphroditét, a szerelem istennőjét, hogy keltsen Minosz feleségében emésztő szenvedélyt a bika iránt. Ebből a szerelemből született Minotaurusz, a bikafejű, embertestű szörny, aki emberhússal táplálkozott, és Minosz király szégyenének eleven szimbóluma volt. MInotauruszt egy labirintusba rejtették el, és fiatal szüzekkel etették, míg egy athéni hős, Theszeusz elpusztította.

Jellem

A gyakorlatiasság, a kézzelfogható dolgok értékelése többnyire minden bika szülöttre jellemzőek. Türelmes, kitartó típus, és gyakran nagyon makacs is. Nem szereti a túl sok változást, fél a bizonytalanságtól és nehezen szokja meg az új helyzeteket, viszont annál alaposabb és szívósabb természetű. Melegszívű, nem áll távol tőle a romantika, és ragaszkodik a hagyományokhoz. Az élet élvezetét és az érzékiséget tőle lehet a legjobban megtanulni, páratlanul értékeli a kényelmet, a finom ízeket, a jó életet. Előfordulhat, hogy túlzottan materialista szemléletű, az elvont eszmékkel általában nem tud mit kezdeni. Kifinomultabb szinten azonban páratlan művészi érzékkel, tehetséggel is rendelkezhet.

Szerelem

Beletelik némi időbe, míg elnyerhetjük a bika jegy szülöttjének szereteté, de ha ez egyszer megtörtént, utána hűségre és odaadásra számíthatunk. A bika romantikus jegy, és számára nagyon fontosak a testi élvezetek, a szexualitás, az érintés. Meglehetősen birtokló jellem, attól érzi magát biztonságban, ha magáénak tudhat dolgokat, embereket, érzelmeket. A bika a nemzőerő, a termékenység szimbóluma is, ezért a családközpontúság is jellemzi. Védelmező természetű, és nagy késztetése van arra, hogy a szeretteinek kényelmes, boldog életet biztosítson.
 

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Buhály Mónika dr. Buhály Mónika gyógyszerész
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Ön hova utazna szívesen nyaralni?Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár