Bika


(április 20. - május 20.)

2017 július

Párkapcsolat

Könnyen lehet, hogy a Bikák helyzete kissé feszült lesz 2017 júliusának első két harmadában, amikor a Mars - a Bika párkapcsolati házának uralkodó bolygója - feszült bolygóállásban vesz részt, ami heves vitákat, veszekedéseket jelez. Bármi lehet a kiváltó ok, de leginkább a pénz, a munka, a feladatok megosztása, birtokkal vagy szülőkkel, családdal kapcsolatos ügyek körül fognak forogni.

Az sem a megbékélést segíti, hogy a mostani időszakban gyakran teszel gúnyos megjegyzéseket, illetve hajlamos vagy türelmetlenül, tapintatlanul bánni másokkal.

Különösen vigyázz a Hold fázisaival, amik 2017 július 1-e, 9-e és 16-a környékén növelik a fentiek kockázatát!

A kedélyek július 20-a után nyugodnak le, amikor a Bika párkapcsolati háza jótékonyabb fényszögeket kap.

Karrier

A Vénusz - a Bika uralkodó bolygója - a Bika pénz házában áll 2017 júliusának majdnem egészében, vagyis ez a téma lesz a középpontban. A Vénusz fényszögei változóak, vagyis a pénzügyi helyzeted kiegyensúlyozatlan lesz: bizonyos bevételi források elapadnak, míg mások megnyílnak; bizonyos tranzakciók jövedelmezőek, mások nem annyira.

Nagyon fontos, hogy ne siesd el a döntéseket, tárgyalásokat, illetve, hogy próbálj meg racionális döntéseket hozni, ne költs túl sokat jól kinéző, de használhatatlan tárgyakra.

A munka stresszes lesz, de eredményes, és időről időre érnek kellemes meglepetések.

2017 júliusa tele lehet utazásokkal és tárgyalással, komoly szellemi erőfeszítéseket kell tenned, és a kommunikációs helyzetek rendkívül kiélezettek lesznek.

Egészség

Nem vagy túl jó formában, ezért lehetőleg oszd be az erőfeszítéseket a lehető leghatékonyabban.

Lehet, hogy át fogsz menni egy ideges és mogorva fázison, és fennáll a veszélye, hogy baleset ér mozgás közben, vagy veszélyes anyagokkal vagy tárgyakkal történő munka során. Figyelj oda, és légy óvatos!

Tanácsunk 2017 júliusára

Tanulj valami újat, vagy használd a meggyőzőerőd egy fontos cél érdekében!


A jegy jellegzetességei:

 

Mitológia

Zeusz a tengerparton pillantotta meg Európát, és rögtön beleszeretett. Egy szelíd bika alakjában hívta fel magára a figyelmét. Európa a bika hátára mászott, aki ekkor a tengerbe rohant, és elvitte őt Krétába, ahol megszületett közös gyermekük, Minosz. Minosz Kréta hatalmas és gazdag uralkodója lett, trónra kerülése után Poszeidon elküldött neki egy hatalmas fehér bikát, hogy áldozza fel az istenek oltárán. Minosz azonban annyira el volt ragadtatva a bika szépségétől, hogy egy másikat áldozott fel, azt remélve, hogy Poszeidon nem veszi észre a csalást. A tengerek istene azonban rájött a cserére, és bosszúból rábeszélte Aphroditét, a szerelem istennőjét, hogy keltsen Minosz feleségében emésztő szenvedélyt a bika iránt. Ebből a szerelemből született Minotaurusz, a bikafejű, embertestű szörny, aki emberhússal táplálkozott, és Minosz király szégyenének eleven szimbóluma volt. MInotauruszt egy labirintusba rejtették el, és fiatal szüzekkel etették, míg egy athéni hős, Theszeusz elpusztította.

Jellem

A gyakorlatiasság, a kézzelfogható dolgok értékelése többnyire minden bika szülöttre jellemzőek. Türelmes, kitartó típus, és gyakran nagyon makacs is. Nem szereti a túl sok változást, fél a bizonytalanságtól és nehezen szokja meg az új helyzeteket, viszont annál alaposabb és szívósabb természetű. Melegszívű, nem áll távol tőle a romantika, és ragaszkodik a hagyományokhoz. Az élet élvezetét és az érzékiséget tőle lehet a legjobban megtanulni, páratlanul értékeli a kényelmet, a finom ízeket, a jó életet. Előfordulhat, hogy túlzottan materialista szemléletű, az elvont eszmékkel általában nem tud mit kezdeni. Kifinomultabb szinten azonban páratlan művészi érzékkel, tehetséggel is rendelkezhet.

Szerelem

Beletelik némi időbe, míg elnyerhetjük a bika jegy szülöttjének szereteté, de ha ez egyszer megtörtént, utána hűségre és odaadásra számíthatunk. A bika romantikus jegy, és számára nagyon fontosak a testi élvezetek, a szexualitás, az érintés. Meglehetősen birtokló jellem, attól érzi magát biztonságban, ha magáénak tudhat dolgokat, embereket, érzelmeket. A bika a nemzőerő, a termékenység szimbóluma is, ezért a családközpontúság is jellemzi. Védelmező természetű, és nagy késztetése van arra, hogy a szeretteinek kényelmes, boldog életet biztosítson.
 

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Buhály Mónika dr. Buhály Mónika gyógyszerész
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Ön hova utazna szívesen nyaralni?Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár