Ikrek


(május 21. - június 21.)

2017 július

Párkapcsolat

Mivel a Vénusz - a szerelem és a párok bolygója - épp az Ikrek jegyében áll, a júliusi az Ikrek szülötteinek egyik legjobb hónapja lesz 2017-ban.

A Vénusz jelenléte a csillagjegyedben már önmagában elég lenne, hogy kielégítő legyen a mostani időszak. De a dolgok még jobbak lesznek: A Vénusz egy gyönyörű Trigon fényszöget formál az Ikrek erotika házában álló Jupiterrel, a Nagyobbik Jótevővel.

Ennek a csillagállásnak a jelentőségét növeli az a tény, hogy a Vénusz az Ikrek erotika házának uralkodó bolygója, a Jupiter pedig a párkapcsolati házad uralkodó bolygója. Vagyis a következő pár hét egészen különleges lesz, valami nagyszerű fog történni.

Másrészről viszont 2017 júliusa általában véve elég feszült lesz, bonyolult helyzetekben találhatod magad, de szerencsére egy hullámhosszon leszel a pároddal, így a szerelem és a jóindulat fog győzni.

Karrier

A Jupiter - az Ikrek karrier házának uralkodó bolygója - kedvező fényszöget formál az Ikrek jegyében álló Vénusszal, ami azt jelenti, hogy 2017 júliusa szerencsében és sikerekben gazdag hónap lesz, függetlenül attól, hogy milyen területen dolgozol.

Ugyanakkor a művészi-kreatív, illetve a tehetséget igénylő tevékenységek során lehetsz kiemelten hatékony.

A hónap első két harmadában, amikor a Nap az Ikrek pénz házában van, rengeteg pénzügyi mozgás fog zajlani. Döntéseket hozol, veszel, eladsz, mindent megteszel, hogy pénzhez juss. Sikerülni is fog, de sokat is költessz, kockáztatsz, és - ha nincs kellő önuralmad és nem tervezel hosszú távra - veszteségeid lesznek.

Remélhetőleg az Ikrek tudati házában álló Merkúr - az Ikrek uralkodó bolygója - segít majd a tisztánlátásban.

Egészség

Kiváló hangulatban és jó erőben vagy. Bár ez a hónap általában elég nagy feszültségben telik, azért el tudod magad engedni. A mostani remek időszak a vakációzáshoz, a szórakozáshoz, és a hobbijaid műveléséhez.

Ugyanakkor az Ikrek betegség házainak uralkodó bolygója, a Mars, érzékeny helyzetben van a hónap első két harmadában, ekkor jobb, ha vigyázol magadra és minden egészségügyi problémát komolyan veszel, bármilyen jelentéktelennek tűnne is.

Tanácsunk 2017 júliusára

Élj társasági életet, építs, táncolj, szeress!


A jegy jellegzetességei:

Az ikrek levegő jegy, uralkodó bolygója a Merkúr.

 

Mitológia

Merkúrt a görög mitológiában Hermésznek hívták. Zeusz újabb titkos kalandra vágyott, ezúttal Maima nimfával. Szerelmükből született a "törvénytelen" Hermész, aki annyira független jellem, hogy már egynapos korában elindul világot látni. Útközben talál egy teknősbékát, ennek páncéljából egy lantot készít, amin máris gyönyörűen tud játszani. Később rátalált testvére, Apollón marhacsordájára, és ellop két marhát, hogy az áldozati szokásoknak megfelelően tizenkét részre osztva felajánlja őket az isteneknek. Hermész ezzel cselesen "helyet követel" magának az olimposzi istenek között, hiszen addig tizenegy istenség létezett, Zeusznak pedig elmondta, hogy ő maga ette meg a tizenkettedik istennek járó részt, de épp csak annyit, amennyi őt megilleti, se többet se kevesebbet. Zeusz nem tud haragudni csalafinta gyermekére, és később az olimposzi istenek közé emeli őt. Amikor Apollón visszaköveteli a marháit, Hermész újabb cselhez folyamodik: olyan szépen játszik a lantján, hogy a lantért cserébe az egész csordát nekiadja Apollón. Ezen felbátorodva Hermész egy fuvolát is készít, ezért cserébe pedig megkapja Apollóntól a jövendőmondás adottságát. Zeusz Hermészt az istenek hírnökévé tette, feladata jeléül szárnyas sisakot és cipőcskét kapott, melyek bárhová gyorsan elrepítik. Hermész mindig kitűnő beszédkészégével érte el amit akart, ő a beszéd és az írás istene is.

Jellem

Ez a legkíváncsibb, a legtudásszomjasabb jegy az összes közül. Minél többet tud, annál nagyobb biztonságban érzi magát. Mozgékony, változékony, rugalmas természetű, állandó mozgásban van, ezért mindig jól értesül az aktualitásokról. Ügyesen forgatja a szavakat, talpraesett, és érzékeny idegzetű. Meglehetősen racionális gondolkodású, könnyen köt ismeretséget, és gyakran bőbeszédű. Kitűnő intellektuális képességekkel rendelkezhet, érdemes idegen nyelveket tanulnia. Előfordulhat, hogy túl sok minden érdekli, de kissé felületes, semmiben nem merül el igazán. Szeret kibújni a kötelezettségek alól, Hermész "csalafintasága" nem áll távol tőle. Nem túl érzelmes típus, gyakran "túlagyalja" az érzelmi ügyeit. Gyakran kerül végletes döntéshelyzetekbe, ahol a "fekete" vagy a "fehér" között kell választania. Szeret utazni és kötetlenül társalogni.

Szerelem

A változatosság gyönyörködtet - mondhatná az ikrek jegyű a szerelemről. Kissé ingatag természetük miatt nem szeretnek sokáig egy állapotban maradni, kíváncsiságuk továbbhajtja őket. Vidám, könnyed alaptermészetük miatt népszerű barátai között. Az ikrek a kapcsolatok jegye, a barátai nélkül nem bír létezni, így a szerelemi viszonyaiban is nagyon fontos számára, hogy beszélgetni tudjon partnerével. Nem szereti a mély érzelmi drámákat, inkább a könnyed, kicsit felszínes kapcsolatokra törekszik, melyekben megmarad a szabadságérzete és mozgástere. Könnyen belelkesül, de az igazi ragaszkodás gyakran hiányzik belőle.

 

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Buhály Mónika dr. Buhály Mónika gyógyszerész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Ön hova utazna szívesen nyaralni?Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár