Ikrek


(május 21. - június 21.)

2017 Szeptember

Párkapcsolat

A Jupiter 2017-ben is támogat a szerelem és a párkapcsolatok terén, de mivel a Szaturnusszal van közeli kapcsolatban, a gondtalan flörtölés helyett a stabil kapcsolatokat támogatja.

A feladatokat megosztva tartós dolgokat hozhattok létre a pároddal, amik hosszú távra szólnak. 2017 szeptembere során úgy tűnik, hogy az otthon és a birtokok kötik le a figyelmed, annál is inkább, mivel a Nap és a Mars, és egy bizonyos pont után a Vénusz is hatással lesznek rájuk, ami ráadásul az Ikrek párkapcsolati házában áll.

Ha egyedülálló vagy, illetve ha könnyed kavarásokra vágysz, tartsd észben, hogy a komolytalan kapcsolatok nem fognak beteljesülést hozni, és akár problémákkal is járhatnak - különösen a hónap második részében.

Karrier

2017 szeptembere során a Nap, a Mars (az Ikrek munka házának uralkodó bolygója), a Merkúr és a Vénusz áthaladnak azon a házon, amelyik az ingatlanokért, otthonokért, székhelyekért, udvarokért felelős. Tehát ideje építkezni, terepet rendezni, takarítani, vagy akár befektetni.

Néhány Ikrek szülött figyelme a mezőgazdaság, a kertészet, a szőlőművelés vagy a természeti kincsek felé fordul, másoké a történelem, az archeológia, vagy egyéb múlttal összefüggő terület felé.

A munka kemény lesz, de ennek ellenére kívül fog esni a figyelem középpontján.

Az előtérbe kerülés és a siker esélye megnövekszik a hónap vége felé. A Merkúr ismét direkt mozgásba kezd, kimozdítja a beragadt dolgokat, élénkséget sugároz.

A hónap első két harmadában az Ikrek szülöttei számára szerződéskötések és bevételek várhatóak, munkatársak vagy ügyfelek révén.

Egészség

2017 Szeptember 5-én a Merkúr, az Ikrek uralkodó bolygója ismét direkt mozgásba kezd, ami pozitív hatással lesz az erőnlétedre.

A Merkúr és a Mars együttállása a hónap egésze során viszont okozhat gondokat. Bár ez az együttállás energiát, gyors reakcióidőt és hatékonyságot is hoz, izgatottá, türelmetlenné tehet, konfliktusokat hozhat, és orvosi szempontból betegségek, vágások, égési sérülések, fertőzések, sérülések, balesetek veszélye áll fenn.

A Mars az Ikrek betegség házának uralkodó bolygója. Jól tennéd, ha az energiáit arra fordítanád, hogy megoldást találj az orvosi jellegű problémáidra.

Tanácsunk 2017 Szeptemberére   


Próbáld meg elkerülni, hogy otthon vagy a szülőknél kellemetlen helyzetbe kerülj!


A jegy jellegzetességei:

Az ikrek levegő jegy, uralkodó bolygója a Merkúr.

 

Mitológia

Merkúrt a görög mitológiában Hermésznek hívták. Zeusz újabb titkos kalandra vágyott, ezúttal Maima nimfával. Szerelmükből született a "törvénytelen" Hermész, aki annyira független jellem, hogy már egynapos korában elindul világot látni. Útközben talál egy teknősbékát, ennek páncéljából egy lantot készít, amin máris gyönyörűen tud játszani. Később rátalált testvére, Apollón marhacsordájára, és ellop két marhát, hogy az áldozati szokásoknak megfelelően tizenkét részre osztva felajánlja őket az isteneknek. Hermész ezzel cselesen "helyet követel" magának az olimposzi istenek között, hiszen addig tizenegy istenség létezett, Zeusznak pedig elmondta, hogy ő maga ette meg a tizenkettedik istennek járó részt, de épp csak annyit, amennyi őt megilleti, se többet se kevesebbet. Zeusz nem tud haragudni csalafinta gyermekére, és később az olimposzi istenek közé emeli őt. Amikor Apollón visszaköveteli a marháit, Hermész újabb cselhez folyamodik: olyan szépen játszik a lantján, hogy a lantért cserébe az egész csordát nekiadja Apollón. Ezen felbátorodva Hermész egy fuvolát is készít, ezért cserébe pedig megkapja Apollóntól a jövendőmondás adottságát. Zeusz Hermészt az istenek hírnökévé tette, feladata jeléül szárnyas sisakot és cipőcskét kapott, melyek bárhová gyorsan elrepítik. Hermész mindig kitűnő beszédkészégével érte el amit akart, ő a beszéd és az írás istene is.

Jellem

Ez a legkíváncsibb, a legtudásszomjasabb jegy az összes közül. Minél többet tud, annál nagyobb biztonságban érzi magát. Mozgékony, változékony, rugalmas természetű, állandó mozgásban van, ezért mindig jól értesül az aktualitásokról. Ügyesen forgatja a szavakat, talpraesett, és érzékeny idegzetű. Meglehetősen racionális gondolkodású, könnyen köt ismeretséget, és gyakran bőbeszédű. Kitűnő intellektuális képességekkel rendelkezhet, érdemes idegen nyelveket tanulnia. Előfordulhat, hogy túl sok minden érdekli, de kissé felületes, semmiben nem merül el igazán. Szeret kibújni a kötelezettségek alól, Hermész "csalafintasága" nem áll távol tőle. Nem túl érzelmes típus, gyakran "túlagyalja" az érzelmi ügyeit. Gyakran kerül végletes döntéshelyzetekbe, ahol a "fekete" vagy a "fehér" között kell választania. Szeret utazni és kötetlenül társalogni.

Szerelem

A változatosság gyönyörködtet - mondhatná az ikrek jegyű a szerelemről. Kissé ingatag természetük miatt nem szeretnek sokáig egy állapotban maradni, kíváncsiságuk továbbhajtja őket. Vidám, könnyed alaptermészetük miatt népszerű barátai között. Az ikrek a kapcsolatok jegye, a barátai nélkül nem bír létezni, így a szerelemi viszonyaiban is nagyon fontos számára, hogy beszélgetni tudjon partnerével. Nem szereti a mély érzelmi drámákat, inkább a könnyed, kicsit felszínes kapcsolatokra törekszik, melyekben megmarad a szabadságérzete és mozgástere. Könnyen belelkesül, de az igazi ragaszkodás gyakran hiányzik belőle.

 

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Buhály Mónika dr. Buhály Mónika gyógyszerész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Ön hova utazna szívesen nyaralni?Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár