Ikrek


(május 21. - június 21.)

2018 Június

Párkapcsolat

2018 Júniusa sokkal jobb hónap az Ikrek szülöttei számára az ezt megelőzőeknél. A dolgok már az előző hónap utolsó hetében javulni kezdtek, két jelentos bolygómozgásnak köszönhetően: A harcos Mars kilépett az Ikrek párkapcsolati házából (de ne örülj korán, Augusztusban visszatér!), a Vénusz -a szerelem bolygója-  pedig az Ikrek jegyébe lépett.

A Mars távozása az Ikrek párkapcsolati házából sok feszültségtől szabadítja meg a szerelmi életedet. A Vénusz megérkezése az Ikrek jegyébe pedig nyitottabbá és vonzóbbá tesz, szerencsét hozva a párkeresésben, vagy a házasságban. A Vénusz az Ikrek jegyében marad egészen 2018 Június 17-éig, szóval jól teszed, ha addig a lehető legtöbbet kihozod az általa nyújtott lehetőségekből.

2018 Júniusának második fele szintén termékeny hónap, de inkább az otthonteremtés és a pénzügyi háttér kiépítésének szempontjából.

Karrier

2018 Júniusa látható javulást hoz az Ikrek jegyuek munkahelyi kapcsolataiba, de legalábbis nyugodtabbá teszi a légkört.

Ezt a vonalat erősíti a Vénusz jelenléte az Ikrekben, megkönnyítve a megbeszéléseket a hónap elso felében, ami új szerzodések vagy szövetségek megkötését eredményezheti.

2018 Júniusának második fele anyagi elonyöket hozhat számodra; könnyebben kereshetsz pénzt, de a kellemes, ám haszontalan dolgokra költés csábítása is megerosödik.

Egészében véve, 2018 Júniusa a sikerek és a teljesítmény hónapja lesz az Ikrek szülötteinek. A Nap (Június 20-áig) és a Merkúr (Június 13-án és 30-án) jelenléte az Ikrek jegyében szintén hozzájárulnak ehhez. De ugyanakkor a kemény munka hónapja is lesz, és nem fog minden a terveid szerint alakulni.

Egészség

Első pillantásra úgy tunik, az Ikrek szülöttei jó formában lesznek 2018 Júniusában.

A Nap, a Vénusz és a Merkúr áthaladásai az Ikrek jegyén energikussá és vidámmá tesznek, szolid optimizmussal töltenek el, bízni fogsz a képességeidben.

Ugyanakkor a Mars retrográd mozgást végez az Ikrek egészség házában, ami azt jelenti, jól teszed, ha vigyázol, mert minden sarkon veszély leselkedhet rád. Vigyázz magadra, és ne vállalj kockázatot!

Tanácsunk 2018 Júniusára

Bölcsen oszd be az idődet, és ne vigyél semmit se túlzásba!

A jegy jellegzetességei:

Az ikrek levegő jegy, uralkodó bolygója a Merkúr.

 

Mitológia

Merkúrt a görög mitológiában Hermésznek hívták. Zeusz újabb titkos kalandra vágyott, ezúttal Maima nimfával. Szerelmükből született a "törvénytelen" Hermész, aki annyira független jellem, hogy már egynapos korában elindul világot látni. Útközben talál egy teknősbékát, ennek páncéljából egy lantot készít, amin máris gyönyörűen tud játszani. Később rátalált testvére, Apollón marhacsordájára, és ellop két marhát, hogy az áldozati szokásoknak megfelelően tizenkét részre osztva felajánlja őket az isteneknek. Hermész ezzel cselesen "helyet követel" magának az olimposzi istenek között, hiszen addig tizenegy istenség létezett, Zeusznak pedig elmondta, hogy ő maga ette meg a tizenkettedik istennek járó részt, de épp csak annyit, amennyi őt megilleti, se többet se kevesebbet. Zeusz nem tud haragudni csalafinta gyermekére, és később az olimposzi istenek közé emeli őt. Amikor Apollón visszaköveteli a marháit, Hermész újabb cselhez folyamodik: olyan szépen játszik a lantján, hogy a lantért cserébe az egész csordát nekiadja Apollón. Ezen felbátorodva Hermész egy fuvolát is készít, ezért cserébe pedig megkapja Apollóntól a jövendőmondás adottságát. Zeusz Hermészt az istenek hírnökévé tette, feladata jeléül szárnyas sisakot és cipőcskét kapott, melyek bárhová gyorsan elrepítik. Hermész mindig kitűnő beszédkészégével érte el amit akart, ő a beszéd és az írás istene is.

Jellem

Ez a legkíváncsibb, a legtudásszomjasabb jegy az összes közül. Minél többet tud, annál nagyobb biztonságban érzi magát. Mozgékony, változékony, rugalmas természetű, állandó mozgásban van, ezért mindig jól értesül az aktualitásokról. Ügyesen forgatja a szavakat, talpraesett, és érzékeny idegzetű. Meglehetősen racionális gondolkodású, könnyen köt ismeretséget, és gyakran bőbeszédű. Kitűnő intellektuális képességekkel rendelkezhet, érdemes idegen nyelveket tanulnia. Előfordulhat, hogy túl sok minden érdekli, de kissé felületes, semmiben nem merül el igazán. Szeret kibújni a kötelezettségek alól, Hermész "csalafintasága" nem áll távol tőle. Nem túl érzelmes típus, gyakran "túlagyalja" az érzelmi ügyeit. Gyakran kerül végletes döntéshelyzetekbe, ahol a "fekete" vagy a "fehér" között kell választania. Szeret utazni és kötetlenül társalogni.

Szerelem

A változatosság gyönyörködtet - mondhatná az ikrek jegyű a szerelemről. Kissé ingatag természetük miatt nem szeretnek sokáig egy állapotban maradni, kíváncsiságuk továbbhajtja őket. Vidám, könnyed alaptermészetük miatt népszerű barátai között. Az ikrek a kapcsolatok jegye, a barátai nélkül nem bír létezni, így a szerelemi viszonyaiban is nagyon fontos számára, hogy beszélgetni tudjon partnerével. Nem szereti a mély érzelmi drámákat, inkább a könnyed, kicsit felszínes kapcsolatokra törekszik, melyekben megmarad a szabadságérzete és mozgástere. Könnyen belelkesül, de az igazi ragaszkodás gyakran hiányzik belőle.

 

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Buhály Mónika dr. Buhály Mónika gyógyszerész
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Ön hova utazna szívesen nyaralni?Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár