Ikrek


(május 21. - június 21.)

2018 Május

Párkapcsolat

2018 Májusa tele van szenvedéllyel, ami könnyen nehézségekhez, vagy akár konfliktushoz vezethet.

Az Ikrek szerelem és erotika házában álló Jupiter tele van eroforrásokkal és lelkesedéssel. De a Jupiter nem lehet olyan szertelen, mint amennyire szeretne; ha megpróbálná, falba ütközne, mivel rossz viszonyban van a ház uralkodójával - a Vénusszal.

A szenvedélyes Mars az Ikrek jegyében áll, izgatottan és tele vággyal. Sajnos azonban, a Mars ebben a hónapban négyszöget zár be a ködös Neptunnal, ami könnyen zavaros, vagy csalódást okozó helyzetek irányába vihet; ráadásul szemben áll a merev Szaturnusszal, ami az Ikrek párkapcsolati házában tartózkodik.

Vagyis annak érdekében, hogy minél kevesebb probléma legyen a szerelmi életed körül, ügyesen kell manoverezned a nehézségek, csábítások, csapdák és akadályok között.

Karrier

A Merkúr, az Ikrek uralkodó bolygója Május 3-ától ismét direkt mozgást fog végezni, ami azt jelenti, hogy nagyobb hatékonyságra számíthatsz.

A vállalkozó szellemű Mars az Ikrek jegyében áll, tettre- és kezdeményezésre készen. Általában a Mars bátor, irányító és harcos szellemű. Lehet, hogy mozgásba hoz néhány dolgot, esetleg segít tisztázni néhány célt. Akárhogy is, úgy tunik, hogy harcolnod kell valamiért, többet kell beleadnod, mint általában.

Türelmesnek kell lenned, mivel a dolgok csak azután nyugodnak le, hogy kitartóan megerőlteted magad.

Az Ikrek szülötteinek jövedelme megfelelő lesz 2018 Májusában, de a kiadások is magasabbak lesznek a szokásosnál.

Egészség

Szerencsére a Merkúr, az Ikrek uralkodó bolygója újra direkt mozgást végez. Ismét a régi önmagad vagy.

Ráadásul a Mars jelenléte az Ikrekben energiával lát el, és a hónap utolsó harmadában a Nap is életerot sugároz, mivel 2018 Május 20-ától belép a csillagjegyedbe.

De mindez még nem jelenti azt, hogy gondtalan lenne az életed. Fennáll a váratlan egészségügyi problémák, balesetek, sérülések veszélye. Légy óvatos!

Tanácsunk 2018 Májusára

Kerüld a konfliktusos illetve a kockázatos, vagy erőszakos helyzeteket. őrizd meg a hidegvéred és a humorérzéked!

A jegy jellegzetességei:

Az ikrek levegő jegy, uralkodó bolygója a Merkúr.

 

Mitológia

Merkúrt a görög mitológiában Hermésznek hívták. Zeusz újabb titkos kalandra vágyott, ezúttal Maima nimfával. Szerelmükből született a "törvénytelen" Hermész, aki annyira független jellem, hogy már egynapos korában elindul világot látni. Útközben talál egy teknősbékát, ennek páncéljából egy lantot készít, amin máris gyönyörűen tud játszani. Később rátalált testvére, Apollón marhacsordájára, és ellop két marhát, hogy az áldozati szokásoknak megfelelően tizenkét részre osztva felajánlja őket az isteneknek. Hermész ezzel cselesen "helyet követel" magának az olimposzi istenek között, hiszen addig tizenegy istenség létezett, Zeusznak pedig elmondta, hogy ő maga ette meg a tizenkettedik istennek járó részt, de épp csak annyit, amennyi őt megilleti, se többet se kevesebbet. Zeusz nem tud haragudni csalafinta gyermekére, és később az olimposzi istenek közé emeli őt. Amikor Apollón visszaköveteli a marháit, Hermész újabb cselhez folyamodik: olyan szépen játszik a lantján, hogy a lantért cserébe az egész csordát nekiadja Apollón. Ezen felbátorodva Hermész egy fuvolát is készít, ezért cserébe pedig megkapja Apollóntól a jövendőmondás adottságát. Zeusz Hermészt az istenek hírnökévé tette, feladata jeléül szárnyas sisakot és cipőcskét kapott, melyek bárhová gyorsan elrepítik. Hermész mindig kitűnő beszédkészégével érte el amit akart, ő a beszéd és az írás istene is.

Jellem

Ez a legkíváncsibb, a legtudásszomjasabb jegy az összes közül. Minél többet tud, annál nagyobb biztonságban érzi magát. Mozgékony, változékony, rugalmas természetű, állandó mozgásban van, ezért mindig jól értesül az aktualitásokról. Ügyesen forgatja a szavakat, talpraesett, és érzékeny idegzetű. Meglehetősen racionális gondolkodású, könnyen köt ismeretséget, és gyakran bőbeszédű. Kitűnő intellektuális képességekkel rendelkezhet, érdemes idegen nyelveket tanulnia. Előfordulhat, hogy túl sok minden érdekli, de kissé felületes, semmiben nem merül el igazán. Szeret kibújni a kötelezettségek alól, Hermész "csalafintasága" nem áll távol tőle. Nem túl érzelmes típus, gyakran "túlagyalja" az érzelmi ügyeit. Gyakran kerül végletes döntéshelyzetekbe, ahol a "fekete" vagy a "fehér" között kell választania. Szeret utazni és kötetlenül társalogni.

Szerelem

A változatosság gyönyörködtet - mondhatná az ikrek jegyű a szerelemről. Kissé ingatag természetük miatt nem szeretnek sokáig egy állapotban maradni, kíváncsiságuk továbbhajtja őket. Vidám, könnyed alaptermészetük miatt népszerű barátai között. Az ikrek a kapcsolatok jegye, a barátai nélkül nem bír létezni, így a szerelemi viszonyaiban is nagyon fontos számára, hogy beszélgetni tudjon partnerével. Nem szereti a mély érzelmi drámákat, inkább a könnyed, kicsit felszínes kapcsolatokra törekszik, melyekben megmarad a szabadságérzete és mozgástere. Könnyen belelkesül, de az igazi ragaszkodás gyakran hiányzik belőle.

 

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Buhály Mónika dr. Buhály Mónika gyógyszerész
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Ön hova utazna szívesen nyaralni?Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár