Kos


(március 21. - április 19.)

2018 Május

Párkapcsolat

2018 Májusa a kapcsolatok tisztázásának hónapja lesz.

A Vénusz - a szerelem bolygója - , ami a Kosok párkapcsolati házának uralkodó bolygója is, a Január 3-án kezdett retrográd ciklusának utolsó szakaszába ér, ami Június 6-án ér majd véget (a tulajdonképpeni retrográd mozgás Március 4-e és Április 15-e között zajlott).

Számíthatsz olyan eseményekre, amik rádöbbentenek, hol tartasz valójában, illetve bizonyos döntésekre, változtatásokra kényszerítenek. Komoly kihívások előtt állsz!

Karrier

2018 Májusa szakmailag termékeny hónapnak ígérkezik a Kosok számára, mivel a Nap a Kos pénz házában van, jó kapcsolatban a Kos karrier házában álló Plútóval.

A Kos munka házának uralkodó bolygója, a Merkúr direkt mozgás fog végezni Május 3-ától, majd együttállásba kerül az Uránusszal, és Trigon fényszöget alkot a Szaturnusszal; ezek a fényszögek 2018 Májusában történő újjászervezésre, modernizációra, vagy a munkamódszerek, munkakörnyezet megújítására mutatnak.

A hónap második felében a Merkúr is a Kos pénz házába lép, megnövelve a profitmaximalizálás iránti érdeklődést. Ez az egész merkúri folyamat már jó ideje tart a háttérben, felerősítve az információ, a kommunikáció és az utazás szerepét. A csapatmunka szerepét is, és a csapat maga is belső változáson megy keresztül.

Egészség

A Kosok azon panaszai, amik az előző pár hét során jelentkeztek, 2018 Májusának elejét is végigkísérhetik.

A panaszok nem csak egészségügyi természetűek lehetnek, vonatkozhatnak az alakodra, vagy az életstílusodra is.

A Kosok kilátásai összességében jók 2018 Májusára nézve, de néhány rövid időszak erejéig lehet, hogy türelmetlenné, idegessé válsz.


Tanácsunk 2018 Májusára

Ne nyilatkozz elhamarkodottan, és őrizd meg a nyugalmadat.

A jegy jellegzetességei:

A Kos az Állatöv első jegye. A tűz elemhez tartozó jegy uralkodó bolygója a Mars.

Mitológia

A római hadisten, Mars, görög neve Árész, ami harcot, háborút jelent. Ez a névválasztás nem meglepő, hiszen anyja, Héra, Zeusz újabb félrelépésén felháborodva bosszúból és dühből nemzette, férfiúi mag nélkül. Árész zabolátlan, vad istenség lett, erőszakossága, durvasága és a harc iránti szenvedélye miatt nem kedvelték a többi istenek. Amennyire visszataszító jelleme miatt, annyira vonzó alkatilag. Magas, izmos külseje rengeteg nőt vonzott köré, egyik "leghíresebb" hódítása Aphroditénak, a szerelem istennőjének elcsábítása volt. Ebből a szerelemből származott leánya, Harmonia, aki a szerelem és a harc közötti egyensúlyt testesíti meg.

Jellem

A mitológiai háttérből is sok minden kiderül a kos típus lelki alkatáról. Nagyon határozott, ösztönös, szenvedélyes és törekvő, gyakran nem az eredmény elérésére koncentrál, hanem csak önmagáért a cselekvésért cselekszik. Szereti a kihívásokat, bátran vállal kockázatot. Semmi sem nyomasztja jobban, mint az "állóvíz" és a tehetetlenség. Céltudatossága olykor kegyetlenségnek is tűnhet, mert nem mindig figyel arra, hogy min gázol át. Ez azt is jelenti, hogy önmagát sem kíméli, nem véletlenül mondják erről a jegyről, hogy "fejjel megy a falnak". A kos vérében benne van a harci szellem, szüksége van a versenyhelyzetekre, a megmérettetésre, amelyek során mindig nagyon egyenesen, nyílt lapokkal játszik. A függetlenség és az önállóság nagyon fontos számára. Nagy energiákkal és akaraterővel rendelkezik, és nem túl érzelmes típus. A kezdeményezésben kétségtelenül ő a legjobb. Kalandvágya, bátorsága, gyors észjárása és optimizmusa miatt igen népszerű a baráti körében.

Szerelem

Amennyire független és önálló az élet legtöbb területén, épp annyira képtelen az egyedüllétre. Ez összefügg a tűz elem azon tulajdonságával, hogy szüksége van valamire, amit felégethet, amit átmelegíthet és megvilágíthat. A kapcsolatait is intenzíven éli meg, igen könnyen fellángol, de mivel állandó izgalomra van szüksége, ezért a partnerének nagy energiájába kerülhet, hogy folyamatosan életben tartsa a szenvedélyét. Önmaga kiegészítőjét keresi a kapcsolatban, olyan valakit, aki függ tőle, de mégis független társ. Némi időbe telhet, mire ráérez a szex és a szerelem közötti valódi különbségre, mert kezdetben gyakran a gyors hódítások vonzzák, és bizonyos mértékben fél attól az önfeladástól, ami az igazi szerelemmel jár. Ha megtalálta az élete párját, akkor elég hűséges, és büszke a választottjára.

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Buhály Mónika dr. Buhály Mónika gyógyszerész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
Ön hova utazna szívesen nyaralni?Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár