Mérleg


(szeptember 24. - október 23.)

2018 Május

Párkapcsolat

A Vénusz - a Mérleg uralkodó bolygója - utoljára halad át a Mérleg párkapcsolati házán, a teljes retrográd ciklusát tekintve (ami Január 3-án kezdodött, amikor a Halak jegyébe lépett, és Június 6-án fog véget érni, amikor elhagyja a Kos jegyét). A Vénusz tényleges retrográd mozgása Március 4-e és Április 15-e között ment végbe, és mindkét csillagjegyet érintette. Vagyis ebben időszakban problémákkal nézel szembe, de ezek hatására tisztázódik néhány dolog.

A Vénusz Négyszöget formál a Plútóval (Május 19), Szembenállásban lesz a Szaturnusszal (Május 25), és egy Trigon felé tart a Szaturnusszal (Június 1), valamint Együttállás felé az Uránusszal (Június 3). Vagyis egy sor olyan kihívásnak nézel elébe, ami végül megújuláshoz, a dolgok helyére kerüléséhez vezet.

Ezzel még nem ér véget a folyamat, mivel a Mars - a Mérleg párkapcsolati házának uralkodó bolygója - is kihívásokat jelez, egészen Júliusig.

Karrier  

A Nap a Mérleg egyik pénzügyi házában áll, az Új Hold pedig a másik pénzügyi házában, ezért 2018 Májusában a Mérleg szülötteinek anyagi jellegű érdekeltségei nagyon erősek.

Mivel a Hold a Mérleg karrier házának uralkodó bolygója, a szakmai célokat még mindig az anyagi megfontolások határozzák meg. Többek között úgy tunik, hogy nagyobb befektetés előtt állsz, ingatlanba, vagy hosszú távú használati eszközbe.

A Mars felerősíti az érdeklődésed a tanulmányok, a kultúra, az utazások, az Internet és a távmunka iránt - ezt az érdeklodést erősíti az a terület is, ahol az Új Hold áll. Az együttmuködés, a szövetségek, a vevőszolgálat illetve a tanácsadás területein változások várhatóak.
Kihívásokra, vetélkedésre is számíthatsz, akár vitákra is; de nyerő helyzetben leszel.

Egészség

Továbbra is sok stressz ér, és feszült maradsz, különösen 2018 Májusának második szakaszában, amikor a Vénusz - a Mérleg uralkodó bolygója - konfliktusba kerül a Mérleg egészség házának uralkodó bolygójával (és más bolygókkal), ami fizikai tünetekben is megnyilvánulhat.

Kerülnöd kellene a túlzott megerőltetést, és jól átgondolt rutin szerint kéne élned.

Tanácsunk 2018 Májusára

Túlságosan feszült vagy. Próbálj meg lazítani! 

A jegy jellegzetességei:

A Mérleg levegő jegy, uralkodó bolygója a Vénusz.

 

Mitológia

Erisz, a viszály istennője Péleusz és Thétisz esküvőjén a vendégek közé gurított egy aranyalmát, és hozzátette, hogy az a legszebb istennőt illeti meg. Párisz királyfinak kellett eldöntenie, hogy az almáért versengő három istennő, Héra, Athéné ás Aphrodité közül melyikük nyerje el a "legszebb" címet. Az istennők próbálták megvesztegetni Páriszt, Héra a Föld feletti uralmat ígérte neki, Athéné győzelmet a csatákban, Aphrodité pedig a világ leggyönyörűbb asszonyát. Párisz kezdetben megpróbálta diplomatikusan három részre osztani az almát, de amikor látta, hogy muszáj döntenie, akkor végül Aphrodité ajánlatát választotta. A világ legszebb asszonya Meneláosz spártai király felesége, Heléna volt. Aphrodité befolyására hatalmas szerelemre lobbant Párisz iránt, és megszökött vele, Meneláosz kincseivel együtt. Ez volt az indítéka a 10 évig tartó trójai háborúnak.

Jellem

Nincs még egy olyan jegy, amelynek annyira fontos lenne a kiegyensúlyozottság, a szépség és a harmónia, mint a Mérlegnek. Szeret ismerkedni, flörtölni, igazi társasági ember. Nagyon jól tud diplomatikusan fogalmazni, általában kerüli a szélsőségeket, és az ellentétek kiegyensúlyozására törekszik. Gyakran nem képes dönteni, kerüli a konfliktushelyzeteket és rózsaszín eszméket kerget a problémákkal való szembenézés helyett. Békeszerető, és nem túl kezdeményező típus.

Szerelem

Nem tud élni kapcsolatok nélkül, és ez nem csak a szerelmi viszonyaira, hanem a barátságokra is vonatkozik. Magatartását nagyban meghatározza az a vágya, hogy megtalálja a kiegészítő párját. Minél több könnyedség, vidámság és flört van egy kapcsolatban, annál jobban érzi magát, nem szereti a drámai szituációkat, a "véresen" komoly döntéshelyzeteket. A külsőségek meglehetősen fontosak számára, apró ajándékokkal, figyelmességgel könnyen le lehet venni a lábáról. Egyenrangú kapcsolatra van szüksége, nem szereti, ha hatalmaskodnak felette. Ha megtalálta az élete társát, akkor nagyon hűséges marad. Még a kevésbé jó kapcsolatoknak is nehezen vet véget, mert nem szeret szakítani.

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Buhály Mónika dr. Buhály Mónika gyógyszerész
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Ön hova utazna szívesen nyaralni?Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár