Szűz


(augusztus 24. - szeptember 23.)

2018 Május

Párkapcsolat

2018 Májusa gyakorlatias hónapnak ígérkezik a Szüzek számára; olyan idoszaknak, amikor a párkapcsolati problémák középpontjában leginkább a pénz vagy az anyagiak állnak.

Nincs sok idő a romantikára. Sok problémát kell megoldani, nem csak pénzügyi, de szakmai és otthoni téren is (ház, család). Vagyis olyan időszakon mész keresztül, amikor rendkívül nagyra értékeled a másik feled szorgalmát, felelosségteljességét és munkabírását. Szilárd, konkrét támaszokra van szükséged.

Ha a szerelmi életed véletlenül épp egy forróbb szakaszánál tartasz, akkor hajlamossá válsz az aggodalmaskodásra, és arra, hogy túlzott ellenorzés alatt tartsd a párod. Nehezedre esik megnyugodni és lazítani.

Karrier

A Mars a Szűz karrier házában tartózkodik, ezért 2018 Májusában a szakmai tevékenységed rendkívül mozgalmas, teletűzdelve döntésekkel és kezdeményezéssel.

Jobban haladnak a dolgok mint általában, kiváltképp mivel 3-án a Merkúr - a Szűz uralkodó bolygója - , ismét direkt mozgásba kezd. Persze még messze nem tökéletes minden, még próbára lesz téve a türelmed és a tűrőképességed, de jó úton haladsz.

Sikeres leszel a kreatív munkák, tanulmányok, utazások (különösen üzleti vagy tanulmányi célú) során, ezek bármelyike elégedettséggel tölt el.
A keresettel, üzleti ügyekkel, befektetéssel, forrásokhoz való hozzáféréssel, adományokkal, örökségekkel, stb. kapcsolatos ügyek továbbra is vontatottan haladnak, de némi javulás tapasztalható lesz a korábbiakhoz képest - feltéve, ha nem erőltetsz semmit túlzottan, és nem kockáztatsz.

Egészség

Az állapotod egyre javul.

A Bika jegyében álló Nap harmonikus fényszöget alkot a Nap jegyeddel, a Merkúr - a Szűz jegy uralkodó bolygója - pedig ismét direkt mozgásba kezd 2018 Május 3-ától, így 15-étol már egy barátságosabb csillagjegybe lép.

Ennek ellenére, úgy érzed, nyomás nehezedik rád (néha nagyon feszültnek érzed magad), és nem vagy teljes biztonságban sem, ezért óvatosnak kell lenned.

Tanácsunk 2018 Májusára

Maradj nyugodt, értheto, és ami a legfontosabb, ne veszítsd el a humorérzékedet!

A jegy jellegzetességei:

A szűz jegy a föld elemhez tartozik, uralkodó bolygója a Merkúr.

 

Mitológia

Zeusz leánya, Astraea (ami csillag szűzet jelent) utolsóként vonult vissza az égbe az aranykorban, amikor az istenek még az emberek között éltek. A legenda szerint ma is ott ragyog az égen, a Szűz csillagképe formájában. Egy másik legenda szerint Icarios hozzájutott Dionüsszosz titkos borához, és elindult, hogy megtanítsa az embereket a szőlő megművelésére. Néhány pásztor azonban annyira részeg lett a bortól, hogy agyonütötték Icariost. Amikor Erigoné, Icarios leánya megtalálta apja holttestét kutyája, Maera segítségével, annyira elkeseredett, hogy felakasztotta magát. Kutyájuk pedig, látva hogy gazdái meghaltak, vízbe fojtotta magát bánatában. Zeusz jóindulatában fogadta őket, és mindhármukat az égbe emelte, Maera lett a Canis Minor, Icarios lett a Boötes, Erigoné pedig a Szűz csillagkép.

Jellem

Általában a szorgalmasságot, a tevékenykedés örökös szükségességét a szűz jegyéhez társítják. Gyakorlatias, rendszerető, óvatos, éles eszű, és szereti hasznosnak érezni magát. Jó megfigyelőképessége és kitűnő nyelvérzéke van. Vágyik a külső és a lelki tisztaságra, olykor már rendmániás szinten. Ennek a gyökeres ellentéte is előfordulhat, amikor nagyon rendetlen a jegy szülöttje. Erős önfegyelme van, ha elhatároz valamit, azt többnyire végig is csinálja. Nagyon kritikus tud lenni, sajátos humora is összefügg a kritikusságával, szkepticizmusával. Előfordulhat hogy kicsinyes és szőrszálhasogató, hajlamos leragadni a részletekben. Kevésbé van bizalommal az élet és általában az emberek iránt, mert fél az ismeretlentől. Nagyon segítőkész lehet, a szolgálat minden szinten közel áll hozzá, született gyógyító is lehet.

Szerelem

Az egészségre fordított figyelem kiemelt szerepet kap a Nap és a Merkúr hatásának köszönhetően, mivel áthaladnak a Szűz egészség házán. Ezen áthaladások izmokkal kapcsolatos problémákra utalhatnak, de egészségügyi, étrendbeli, vagy szépségápolással kapcsolatos érdeklődésre is. Problémák esetén számíthatsz rá, hogy az orvosi személyzet segítségedre lesz.

 

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Buhály Mónika dr. Buhály Mónika gyógyszerész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Ön hova utazna szívesen nyaralni?Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár