Szűz


(augusztus 24. - szeptember 23.)

2017 július

Párkapcsolat

2017 júliusa gyakorlatias hónapnak ígérkezik a Szüzek számára; olyan időszaknak, amikor a párkapcsolati problémák középpontjában leginkább a pénz vagy az anyagiak állnak.

Nincs sok idő a romantikára. Sok problémát kell megoldani, nem csak pénzügyi, de szakmai és otthoni téren is (ház, család). Vagyis olyan időszakon mész keresztül, amikor rendkívül nagyra értékeled a másik feled szorgalmát, felelősségteljességét és munkabírását. Szilárd, konkrét támaszokra van szükséged.

Ha a szerelmi életed véletülenül épp egy forróbb szakaszánál tartassz, akkor hajlamossá válsz az aggodalmaskodásra, és arra, hogy túlzott ellenőrzés alatt tartsd a párod. Nehezedre esik megnyugodni és lazítani.

Karrier

A Mars a Szűz karrier házában tartózkodik, ezért 2017 júliusában a szakmai tevékenységed rendkívül mozgalmas, teletűzdelve döntésekkel és kezdeményezéssel.

Jobban haladnak a dolgok mint általában, kiváltképp mivel 3-án a Merkúr - a Szűz uralkodó bolygója - , ismét direkt mozgásba kezd. Persze még messze nem tökéletes minden, még próbára lesz téve a türelmed és a tűrőképességed, de jó úton haladsz.

Sikeres leszel a kreatív munkák, tanulmányok, utazások (különösen üzleti vagy tanulmányi célú) során, ezek bármelyike elégedettséggel tölt el.

A keresettel, üzelti ügyekkel, befektetéssel, forrásokhoz való hozzáféréssel, adományokkal, örökségekkel, stb. kapcsolatos ügyek továbbra is vontatottan haladnak, de némi javulás tapasztalható lesz a korábbiakhoz képest - feltéve, ha nem erőltetsz semmit túlzottan, és nem kockáztatsz.

Egészség

Az állapotod egyre javul.

A Bika jegyében álló Nap harmónikus fényszöget alkot a Nap jegyeddel, a Merkúr - a Szűz jegy uralkodó bolygója - pedig ismét direkt mozgásba kezd 2017 július 3-ától, így 15-étől már egy barátságosabb csillagjegybe lép.

Ennek ellenére, úgy érzed, nyomás nehezedik rád (néha nagyon feszültnek érzed magad), és nem vagy teljes biztonságban sem, ezért óvatosnak kell lenned.

Tanácsunk 2017 júliusára

Maradj nyugodt, érthető, és ami a legfontosabb, ne veszítsd el a humorérzékedet!


A jegy jellegzetességei:

A szűz jegy a föld elemhez tartozik, uralkodó bolygója a Merkúr.

 

Mitológia

Zeusz leánya, Astraea (ami csillag szűzet jelent) utolsóként vonult vissza az égbe az aranykorban, amikor az istenek még az emberek között éltek. A legenda szerint ma is ott ragyog az égen, a Szűz csillagképe formájában. Egy másik legenda szerint Icarios hozzájutott Dionüsszosz titkos borához, és elindult, hogy megtanítsa az embereket a szőlő megművelésére. Néhány pásztor azonban annyira részeg lett a bortól, hogy agyonütötték Icariost. Amikor Erigoné, Icarios leánya megtalálta apja holttestét kutyája, Maera segítségével, annyira elkeseredett, hogy felakasztotta magát. Kutyájuk pedig, látva hogy gazdái meghaltak, vízbe fojtotta magát bánatában. Zeusz jóindulatában fogadta őket, és mindhármukat az égbe emelte, Maera lett a Canis Minor, Icarios lett a Boötes, Erigoné pedig a Szűz csillagkép.

Jellem

Általában a szorgalmasságot, a tevékenykedés örökös szükségességét a szűz jegyéhez társítják. Gyakorlatias, rendszerető, óvatos, éles eszű, és szereti hasznosnak érezni magát. Jó megfigyelőképessége és kitűnő nyelvérzéke van. Vágyik a külső és a lelki tisztaságra, olykor már rendmániás szinten. Ennek a gyökeres ellentéte is előfordulhat, amikor nagyon rendetlen a jegy szülöttje. Erős önfegyelme van, ha elhatároz valamit, azt többnyire végig is csinálja. Nagyon kritikus tud lenni, sajátos humora is összefügg a kritikusságával, szkepticizmusával. Előfordulhat hogy kicsinyes és szőrszálhasogató, hajlamos leragadni a részletekben. Kevésbé van bizalommal az élet és általában az emberek iránt, mert fél az ismeretlentől. Nagyon segítőkész lehet, a szolgálat minden szinten közel áll hozzá, született gyógyító is lehet.

Szerelem

Az egészségre fordított figyelem kiemelt szerepet kap a Nap és a Merkúr hatásának köszönhetően, mivel áthaladnak a Szűz egészség házán. Ezen áthaladások izmokkal kapcsolatos problémákra utalhatnak, de egészségügyi, étrendbeli, vagy szépségápolással kapcsolatos érdeklődésre is. Problémák esetén számíthatsz rá, hogy az orvosi személyzet segítségedre lesz.

 

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Buhály Mónika dr. Buhály Mónika gyógyszerész
Ön hova utazna szívesen nyaralni?Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár