Szűz


(augusztus 24. - szeptember 23.)

2017 Szeptember

Párkapcsolat

A Szűzben álló Nap 2017 szeptember 22-ig ragyogást és életerőt sugároz feléd, és ennek hatására könnyebben észrevesznek. Kitűnsz a tömegből, kedvező helyzetben találod magad.

A szeptember 5-én a Szűz jegyébe lépő Mars híres a szenvedélyességéről és az égő vágyairól. Más szóval: semmi sem állhat az utadba ha hódítani akarsz, és a belőled sugárzó energia rendkívül érzékinek láttat.

Bátrabb és rámenősebb leszel mint általában, ezért sokkal könnyeb lesz megtenni az első lépést, vagy rajtaütéssel támadni. Légy azonban óvatos a 2017 szeptemberi döntésekkel: ne bálványozd túlságosan a választottad!

Az igazi beteljesülés a hónap utolsó harmadában jön: szeptember 20-án a Vénusz - a szerelem és érzékiség bolygója - a Szűz jegyébe lép.

Karrier

A Merkúr, a Szűz uralkodó bolygója és a Szűz karrier házának uralkodó bolygója újra direkt mozgást végez 2017 szeptember 5-étől, és szepember 8-án a Szűz jegyébe lép. Vagyis most csak arra koncentrálsz, ami a dolgod. A megelőző hetekben elemezted a helyzetet, és levontad a szükséges következtetéseket, most pedig készen állsz a cselekvésre.

A Mars a Szűz jegyébe lép Szepember 5-én, élesebbé teszi az érzékeidet, kezdeményezőkésszé, bátorrá tesz, növeli a versenyszellemed, segít eljutnod a célodig.

A Nap szintén a Szűz jegyében áll szeptember 20-ig (és mennyi dolga lesz a Szűzben ebben a hónapban!), megnöveli a tekintélyedet, fontos célokat tűz ki. A csillagok jelenlegi állása megkönnyítí az előrejutást.

Ráadásul a Vénusz, a Szűz pénz házának uralkodó bolygója tele van nagylelkűséggel.

Egészség

Bár 2017 szeptemberének elején lehetnek nehéz napok, idővel egyre jobb formában leszel. Végül tele leszel energiával és életerővel.

Ugyanakkor a kevesebb néha több, tehát valamit kezdened kellene a fölös energiáddal, ellenkező esetben azt kockáztatod, hogy elveszíted a fejed és konfliktusokra, balesetekre, akut betegségekre számíthatsz.

Tanácsunk 2017 Szeptemberére

Tűzz ki egy ambíciózus célt, és vágj bele a megvalósításába!
A jegy jellegzetességei:

A szűz jegy a föld elemhez tartozik, uralkodó bolygója a Merkúr.

 

Mitológia

Zeusz leánya, Astraea (ami csillag szűzet jelent) utolsóként vonult vissza az égbe az aranykorban, amikor az istenek még az emberek között éltek. A legenda szerint ma is ott ragyog az égen, a Szűz csillagképe formájában. Egy másik legenda szerint Icarios hozzájutott Dionüsszosz titkos borához, és elindult, hogy megtanítsa az embereket a szőlő megművelésére. Néhány pásztor azonban annyira részeg lett a bortól, hogy agyonütötték Icariost. Amikor Erigoné, Icarios leánya megtalálta apja holttestét kutyája, Maera segítségével, annyira elkeseredett, hogy felakasztotta magát. Kutyájuk pedig, látva hogy gazdái meghaltak, vízbe fojtotta magát bánatában. Zeusz jóindulatában fogadta őket, és mindhármukat az égbe emelte, Maera lett a Canis Minor, Icarios lett a Boötes, Erigoné pedig a Szűz csillagkép.

Jellem

Általában a szorgalmasságot, a tevékenykedés örökös szükségességét a szűz jegyéhez társítják. Gyakorlatias, rendszerető, óvatos, éles eszű, és szereti hasznosnak érezni magát. Jó megfigyelőképessége és kitűnő nyelvérzéke van. Vágyik a külső és a lelki tisztaságra, olykor már rendmániás szinten. Ennek a gyökeres ellentéte is előfordulhat, amikor nagyon rendetlen a jegy szülöttje. Erős önfegyelme van, ha elhatároz valamit, azt többnyire végig is csinálja. Nagyon kritikus tud lenni, sajátos humora is összefügg a kritikusságával, szkepticizmusával. Előfordulhat hogy kicsinyes és szőrszálhasogató, hajlamos leragadni a részletekben. Kevésbé van bizalommal az élet és általában az emberek iránt, mert fél az ismeretlentől. Nagyon segítőkész lehet, a szolgálat minden szinten közel áll hozzá, született gyógyító is lehet.

Szerelem

Az egészségre fordított figyelem kiemelt szerepet kap a Nap és a Merkúr hatásának köszönhetően, mivel áthaladnak a Szűz egészség házán. Ezen áthaladások izmokkal kapcsolatos problémákra utalhatnak, de egészségügyi, étrendbeli, vagy szépségápolással kapcsolatos érdeklődésre is. Problémák esetén számíthatsz rá, hogy az orvosi személyzet segítségedre lesz.

 

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Buhály Mónika dr. Buhály Mónika gyógyszerész
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Ön hova utazna szívesen nyaralni?Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár