10. Rózsaszín Lánchídi Séta a mellrák ellen

2011.10.04. - Írta: Sajtóközlemény

10. Rózsaszín Lánchídi Séta a mellrák ellen

Ragyogó napsütésben ünnepelte 10. születésnapját a mellrák ellen küzdő Egészség Hídja Összefogás Egyesület a Lánchíd mindkét oldalán október 2-án, vasárnap. A tizedszer rózsaszínbe borult Lánchídon átvonuló többezres tömeg ismét a szűrések fontosságára és a megelőzésre hívta fel a figyelmet.

Az egyik legnagyobb eredményünk, hogy a mellrák végre nem tabu téma, mint 10 évvel ezelőtt és ebben a médiának hatalmas szerepe van– fogalmazott Körtvélyes Éva, az Összefogás elnöke a Hotel Sofitelben tartott sajtótájékoztatóval egybekötött fogadáson, ahol részt vettek az Egyesület arcai, támogatói és alapítói.

Tóth Gabi a fiatalok eléréséről beszélt, ami idén különösen jól sikerült; a fiatalabb célcsoporttal rendelkező médiumok és a közösségi média bevonásának köszönhetően az idei rendezvényen túlnyomórészt fiatalabb korosztályok vettek részt és sétáltak.

Detre Diána a sport fontosságát hangsúlyozta, Ungár Anikó a hírességek kötelezettő kiállását az ilyen típusú kezdeményezések mellett, míg az egyesület legrégebbi arcaként részt vevő Sebestyén Márta a pozitív gondolkodás és a dalolás stresszoldásra gyakorolt jótékony hatását emelte ki.

Dr. Vass László, az egyesület főtitkára hatalmas eredménynek nevezte, hogy csupán egy év alatt sikerült 5%-kal megnövelni a szűréseken való részvételi arányt, ami azt jelenti, hogy egy év alatt 40 000-rel több hölgyet szűrtek.

Vincze Rita, a hídkivilágításért felelős GE Healthcare közép-európai regionális igazgatója örömét fejezte ki, hogy a GE egy ilyen úttörő kezdeményezés mellett áll már 10 éve.

A Magyar Tudományos Akadémia előtt már 17 órától szűréseken, és különböző aktivitásokon vehettek részt az érdeklődők: a Vöröskereszt vérnyomás-, pulzusszám-, illetve testzsírmérést és diatetikus tanácsadást végzett, az Amoena és az Anita Hungária önvizsgálatot tanított, a Patika Magazin vércukorszintet mért. A Magyar Posta mellrák elleni bélyegeket árult, a Vileda fotófallal és játékokkal érkezett, a GE kvízt töltetett ki, a Skiny pedig a helyes melltartó méret megválasztásában adott tanácsokat. Berkes Gabriella musical énekesnő „lelkiző sarkát” idén is nagy érdeklődés kísérte.

A szabadtéri színpadi programok 18 órakor vették kezdetüket: a Zumba fittness flash mobot szervezett, láthattak jeltáncot és mellrák túlélők hastánc előadását.

A Dumaszínházat Szente-Veress Adrienn képviselte, majd ezt követően könnyűzenei előadók léptek színpadra: Tandi Flóra, Kovácsovics Fruzsina, Kozma Orsi, Vásáry André és Tóth Vera.

A sétán részt vett Schmittné Makray Katalin, az Egyesület fővédnöke, Dobó Kata, az egyesület korábbi arca, Kozó Liza, mellrák túlélő, a „Nagy mell - kis mell - nincs mell – Neked mi fontos?” plakátkampány arca, Sütő Enikő, modell, hugával sétált Tóth Vera, illetve Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor is csatlakoztak, csak úgy, mint az idei Miss World Hungary, Szunai Linda.

A Clark Ádám téren a Fiskars mellrák ellen kiadott rózsaszín ollóival szalagot vágtak át az arcok, a Főkertnek köszönhetően pedig a szalag alakú rózsaszín virágágyat erre az estére születésnapi tortaként 10 gyertyával diszítettek fel, amit az egyesület alapítói, arcai és támogatói gyújtottak meg. A tömeget egy flash mobra is mozgosították a szervezők: szalagalakzatba összeállva rózsaszín lapokat tartottak a fejük fölé.

A híd két oldalán idén is rózsaszín világítást kapott a Lánchíd 19 Design Hotel és a Hotel Sofitel, mely utóbbi egész októberben pinkben fog pompázni.

Hozzászólások Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár