A férfiak is szimulálnak az ágyban - egy kutatás szerint

- Írta: DÁ

Címkék: orgazmus
A férfiak is szimulálnak az ágyban - egy kutatás szerint

Nem kizárólag a nők hajlamosak megjátszani az orgazmust az ágyban, a férfiak körében is megesik, hogy csak tettetik magukat – derül ki egy friss felmérésből. Az eredmények tanúsága szerint a megkérdezett férfiak 25 százaléka már élt valami miatt ezzel a fogással – igaz, ez még mindig kevesebb, mint a nők körében mért 50 százalékos arány.

A kutatást a Kansasi Egyetem pszichológusai végezték közel 300 egyetemista korú férfi és nő megkérdezésével. Mivel a férfiak érthető okokból nehezebben tudják színlelni a kielégülést, mint a nők, az ő oldalukat eddig kevésbé vizsgálták a témában, így a kutatás akár úttörő jelentőségűnek is tekinthető.

A résztvevők gyakorlatilag száz százaléka szembesült már olyan helyzettel, amikor szexuális partnere tettette az orgazmust. További érdekesség, hogy mindez nem is feltétlenül a közösüléshez kötődött: a nők nem egészen 70 százaléka és a férfiak 85 százaléka észlelte csak aktus közben a szimulálást, és az eddigi élete során csupán pettingig jutott férfiak 10, illetve nők 19 százaléka már játszott meg saját bevallása szerint orgazmust. Ez alacsonyabb arány, mint a tapasztaltabbak esetében: azok körében, akiknek már volt részük közösülésben, a férfiak 28 és a nők 67 százaléka vallotta be, hogy folyamodott már hasonló átveréshez. A kutatás alapján a pszichológusok azt állapították meg, hogy a tettetés elsősorban a szexuálisan tapasztaltabbakra jellemző.

A felmérés természetesen igyekezett az okokra is fényt deríteni. A nők mintegy négyötöde a tettetés révén szerette volna elkerülni azt, hogy megbántsa partnerét, és a férfiak felének motivációja is ez volt. Esetükben ugyanakkor sokan válaszolták azt is, hogy azért döntöttek a színlelés mellett, mert tudták: nem lesznek képesek eljutni a csúcsra, vagy csupán számukra irreálisan hosszú idő alatt. Szintén magas volt azok aránya, akik úgy érezték, csak így vethetnek véget a szexnek kínos helyzetek nélkül. A nők 20 százaléka saját bevallása szerint azért is tettetett már orgazmust, mert úgy látták, partnerük időközben eljutott a csúcsra.

A kutatók azt szűrték le az eredményekből, hogy a rendszeres megjátszók fejében nagyjából hasonló forgatókönyv él egy szexuális élményről. Mindkét nem képviselői nyomást éreznek magukon a csúcsra jutás miatt, és általában azt tartják természetesnek, hogy a nő a férfi előtt vagy vele egyidőben éli át az orgazmust. Némelyek olyannyira nem képesek elszakadni e berögződésektől, hogy még az igazi kielégülés esélyét is ellökik maguktól annak érdekében, hogy „időben” játsszák meg magukat.

A tanulmány szerzői szerint számos problémához vezethet, ha a szex meghatározott célokkal rendelkező „előadássá” válik, legyen ez a cél az erekció, a közösülés vagy maga az orgazmus. „Újra kell definiálni a fogalmakat: a szexuális siker nem kizárólag a kielégülést jelentheti, hanem bármit, amitől a partnerek jól érzik magukat, és erősíti az adott kapcsolatot. Így az egész élmény teljesen más lesz”, áll a végkövetkeztetésben.
 

Hozzászólások Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár