A pattanásos bőr hatásos kezelése

- Írta: dr. Molnár László, bőrgyógyász

Címkék: pattanás
A pattanásos bőr hatásos kezelése

Bár a pattanások megjelenése természetesnek tekinthető a serdülőkorban, a népesség 15%-ánál nem gyógyul spontán, sőt maradandó nyomokat, hegeket hagyhat maga után. A hegeket utólag már sokkal nehezebb eltüntetni, mivel a legújabb kozmetikai és bőrhámlasztó módszerek sem tökéletesek, sajnos.

A hegesedés elkerülésének a legbiztosabb módja az idejében elkezdett, megfelelő kezelés, amivel a nem több, mint három éve fennálló akne esetében várható a legteljesebb hatás. A kezelés nélküli, súlyos hegesedéssel járó akne akkor okozza a legtöbb gondot a fiataloknak, amikor igyekeznek társadalmi helyzetüket és párkapcsolataikat legkedvezőbben kialakítani.
Azokat a súlyosabban aknés betegeket, akik nem reagáltak megfelelő módon a hagyományos terápiákra, vagy a hegesedés veszélye áll fenn, retinoidot tartalmazó kapszulával érdemes kezelni. Ezt a kapszulát csak bőrgyógyász szakorvos írhatja fel. Körültekintéssel kell alkalmazni és szigorúan követni kell a bőrgyógyász utasításait. A gyógyszeres kezelés általában 4-6 hónapig tart és az esetek túlnyomó többségében nincs szükség újabb kezelésre.
Sajnos, mint minden gyógyszernek, ennek is vannak kellemetlen velejárói. Gyakorlatilag mindenkinél ajak, bőr és nyálkahártya kiszáradás következik be. Ezek a kellemetlenségek szerencsére elviselhetőbbé tehetők különböző krémek, hidratálók és ajakír használatával a kezelés ideje alatt. Lányok figyelem! A kezelés alatt és utána még egy hónapig szigorúan tilos gyermeket vállalni, mert a gyógyszer magzati károsodást okoz, ha terhesség alatt szedik.
Fontos tehát hangsúlyozni, hogy a szülők ne tekintsék az aknét a fiatalkor kezelést nem igénylő stigmájának, apró kozmetikai rendellenességnek, hanem idejében irányítsák gyermekeiket bőrgyógyászhoz és kozmetikushoz, akik egymást aktívan támogató közreműködése az egyedüli védelem a szövődmények, a torzító hegesedés kialakulása ellen.

Hozzászólások

Nemes Béla | 2016-09-23 20:03

Sajnos nekemis megkeserítette az életemet az a bizonyos pattanás és az utána maradó hegek,még a bőrgyógyászati kezelésis inkább ártott mint segített,de szóltak hogy menjek a bőrgyógyászhoz és megérte elmenni,Én egy svájci gyógyszert a Roaccutan nevüt kaptam és egy négyhónapos kezelés után a pattanásoknak az arcomon nyomasem maradt,a testemenis csak kisebb hegek maradtak,és nemujjultki a betegségem,ez a gyógyszer 16 éves kortol ajánlott,szerintem érdemes kipróbálni!
Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár