Apró trükkök: Így tartsd meg a testsúlyod!

2018.08.23.

Apró trükkök: Így tartsd meg a testsúlyod!

Könnyen, gyorsan egyszerűen! Sokan ennek a szellemében állnak neki a fogyókúrának. Ezzel a várt eredmény nemcsak, hogy elmarad, de lehet, hogy még további plusz kilók ugranak fel. A testsúlycsökkentés kihívást jelenthet, de vannak sikeres stratégiák.

Egyes fogyókúrák, diéták között hatalmas különbségek lehetnek. Ezért fontos, hogy olyan életmódot válassz, amit aztán tartani tudsz, tudatos táplálkozásként. A jó diéta nem szélsőséges, hanem jól átgondolt és nem káros az egészségünkre.

Az embereknek ma már sokkal többet jelentenek az ételek. A gasztronómia fejlődésével már nem csak táplálék, hanem egy társadalmi tevékenység, öröm, jutalom és az elégedettség egy forrása. Így egy működő diéta több önuralmat kíván, mint egy párhetes csoda-fogyókúra, hiszen nem csak rövid ideig kell változtatni káros szokásainkon, esetleg mellőzni szeretett ételeinket.

Pár jótanács a sikeres fogyókúrához

Tudatos étrend

Ne koncentráld a táplálkozásod kizárólag a súlycsökkenésre, az egészségügyi állapotodra is figyelj oda. Összpontosíts a jó kondira, amely azt jelenti, hogy nagyszerűen érzed magad és a fizikai állapotod nem nehezíti meg a mozgásodat és mindennapi tevékenységeidet. Megfontoltan kövesd az étrended, amely gazdag gyümölcsökben, zöldségekben és egészséges zsírokban. A tévhitek ellenében az egészséges zsírok fogyasztása segít a testsúly szabályozásában. Mindent összevetve egy fenntartható étrend kiválasztása, amely az egészégre összpontosul segíthet a diéta megtartásában és sikerességében.

Rendszeres testmozgás

Millió alkalommal hallhattad már ezt a tanácsot, de nem lehet elégszer hangsúlyozni. Az aktivitási szint növelése segít a testsúlycsökkenésben és később az elért testsúly megtartásában. Az életkorral az anyagcserefolyamatok lassulnak, ezt a mozgással tudod a legjobban ellensúlyozni.

Próbálj meg különböző stratégiákat

Különböző diéták működnek különböző emberek számára. Néha a helyes stratégia megtalálása kísérletezést és sok hibát von maga után. Az egyik megközelítés, amely sok ember számára működik, előfordulhat, hogy a mi esetünkben nem lesz sikeres. Erre lehet egy jó megoldás, ha naplót vezetsz mikor egy diétába fogsz. Ha hetente méred és vezeted testsúlyváltozásod, látni fogod mi az, ami működik és mi az, ami nem.

Motiváció és kitartás

A fogyókúra valóban nehéz, sokszor nem úgy alakul ahogy várjuk. De nem szabad feladni! Ha minden nap elkötelezzük magunkat és nem adjuk fel azt az életmódot, amit választottunk, el fogjuk érni azt, amit akarunk. Lépj Kapcsolatba olyan emberekkel, akik hasonló helyzetben vannak. Megoszthatod élményeidet és tanulhatsz másokéból. Tanácsokat adhatsz nekik és kaphatsz is tőlük. Egy ilyen közösségben segíthetitek egymást és bővítheted ismereteidet is.

Persze ez csak egy kis része annak, amit megtehetsz. Ha az életmódváltásra tanulási folyamatként tekintesz, akkor a befektetett energia meghozza majd a várt eredményét. Hidd el, hosszútávon megéri!

Hozzászólások Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár