Aszalt szilva leves

2011.07.16.

Aszalt szilva leves

Hozzávalók:


12 dkg aszalt szilva,
1 dl tejszín,
5 dkg méz (=2 evőkanál méz),
4 dkg kukoricaliszt,
2 db egész fahéj,
4 db egész szegfűszeg.
 

A szilvát nagyobb mazsola nagyságúra felaprítjuk, és 8 dl vízben feltesszük főni. Egész szegfűszeggel és fahéjjal ízesítjük. Míg felforr, elkészítjük a tejszínből és a kukoricalisztből a habarást, és ezzel sűrítjük a levest. Ízlés szerint mézzel ízesítjük.

Ötlet: A fűszerek aromáját előre is kifőzhetjük, 10 percig forralva őket, így még az aszalt szilva főzése előtt eltávolíthatjuk a darabos részeket. Azért használunk egész fűszereket, hogy az őrölt fűszereknél érezhető torkot csiklandozó hatást elkerüljük.

Tipp: A mandula piskóta kiváló betétje lehet a levesnek.
 


Szakértőink

dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter



Bezár