Dr. Ellen Marmur, vezető bőrgyógyász és kozmetológus tanácsai New Yorkból

Dr. Ellen Marmur, vezető bőrgyógyász és kozmetológus tanácsai New Yorkból

Eddigi praxisomban sok olyan helyen is találtam rákos elváltozásokat, melyekre nem is gondolnánk. Nagy lábujj körme alól, fülkagyló hátsó oldaláról, szájból és nemi szervekről is távolítottam el rákos sejteket.

Nem tudom megmondani, miért fejlődik ki a rák olyan helyen, amit egyáltalán nem ér nap, de gyanítom, hogy bárhol is éri a testet a napsugárzás, az kihat az egész immunrendszerre, megnehezítve ezzel a rák elleni küzdelmet. Az elvékonyodó ózonréteg még veszélyesebbé teszi a napsugárzást. A bőrgyógyászok nem győzik eleget hangsúlyozni, hogy a napozásnak és szoláriumozásnak nincs biztonságos módja. Nagyobb a kockázat fehér bőrű, világos hajú, világos szemű embereknél, de gyakorlatilag bárkinél kialakulhat rák.
Akinél már egyszer diagnosztizáltak bőrrákot, az legyen szuper figyelmes, hiszen nagy a valószínűsége, hogy néhány évvel később kiújul vagy megjelenik máshol. Abban az esetben, ha a rákos elváltozás nem lett megfelelően eltávolítva, kiújulhat egy sokkal agresszívebb formában.
Rendkívül fontosnak tartom az önvizsgálatot és a rendszeres bőrgyógyász általi ellenőrzést, mely kiterjed az egész testre. Akinek már volt bőrrákja, annak javaslom, hogy tájékoztassa erről szemészorvosát, nőgyógyászát és fogorvosát. Nem egyedi eset ugyanis, hogy a melanóma először nem a bőrön, hanem a szemen, szájban vagy a nemi szerveken fejlődik ki, mely területek egy egyszerű bőrvizsgálattal nem ellenőrizhetőek. Kérjük meg fodrászunkat is, hogy a hajvágás alkalmával fokozottan figyelje fejbőrünk elváltozásait.
Összegezve tehát a napfény nem elkerülhető. Ne hallgassunk azokra, akik azt mondják, néhány perc az erős napon felturbózza az immunrendszerünk D-vitamin készletét. Ennél sokkal biztonságosabb módja is van a vitaminhoz jutásnak. Védekezzünk a káros sugárzás ellen!

Hozzászólások

Ying | 2013-01-22 10:32

Ez az egyetlen je1te9k, ahol golffctővel lehet f6reg ne9niket verni .amfagy meg jf3l edrte1tok: A GTA soozart mindig is remek alternatedva volt azok sze1me1ra, akik nem kedvelte9k a szerepje1te9kokat, illetve falnak mentek az online lf6vf6lde9ktől, e1m me9gis valami igaze1n tartalmas dologra ve1gytak. ez pontosan edgy van VN:R_U [1.9.10_1130]Szavaz s: +3 ( 3 szavazatb l)

qwjjrevdvm | 2013-01-24 15:28

VDo05J , [url=http://uoepbmmpbeyr.com/]uoepbmmpbeyr[/url], [link=http://qwpmcdcggmbc.com/]qwpmcdcggmbc[/link], http://mbidhvhaijxn.com/

axcshwxdpq | 2013-01-25 08:35

tu4Qnx , [url=http://whidseoxgrzr.com/]whidseoxgrzr[/url], [link=http://rjthhfwedwis.com/]rjthhfwedwis[/link], http://vngpkcruztgp.com/
Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár