Egy nő, aki nem felejt

2017.05.23.

Egy nő, aki nem felejt

A Brisbane-ben élő 27 éves Rebecca Sharrock arról nevezetes, hogy élete minden napjára, napjainak egészen apró részleteire is pontosan képes visszaemlékezni. Ráadásul nemcsak a vele megtörtént eseményeket tudja jól felidézni, hanem olyan apróságokat is, amelyek egy-egy pillanatban körülvették.

A fiatal nő azon kevesek közé tartozik, akiknek a memóriája egészen páratlan, de ez nem feltétlenül jó. A világon 80 hasonló embert ismer a szakirodalom.

Rebecca Sharrock 12 éves korában fedezte fel, hogy minden vele kapcsolatos korábbi eseményre hihetetlen módon emlékezik. Felidézte például, hogy kislányként a szülei az autójuk első ülésébe helyezték, és ott fényképeket készítettek róla. Arra is emlékezett, hogy az autó üléseinek milyen színű volt a huzatja, és milyen más tárgyak voltak még a kocsiban. Az összes korábbi játékainak nevét, formáját, színét is precízen leírta. Felidézte első születésnapjának ünnepségét, amikor édesanyja egy szatén ruhába öltöztette, ő pedig sírt, mert nem tetszett neki az öltözék. Egyre mondogatták neki, hogy ne sírjon, mert ez a nap csak róla szól, és a vendégek ölelgették, de vigasztalhatatlan maradt.

„Beszélni még nem tudtam, pedig nagyon szerettem volna elmondani a szüleimnek, mennyire rémisztő az a Minnie névre hallgató játékegér, amelyet ajándékba kaptam. Borzalmas ábrázata volt. Próbáltam volna mondani, mennyire nem tetszik, ehelyett csak bömböltem, és elhajítottam magamtól a játékot.”


Máskor elmesélte, hogy mik történtek, amikor megszületett a kétéves húga. Ahogyan cseperedett a kistestvére, úgy kellett megosztania vele a játékait, a szülei pedig a kinőtt ruháit adogatták oda neki. Később blogot kezdett vezetni az életéről, amelyben leírta, hogy a Harry Potter könyvek minden részletét fejből ismeri, akár szó szerint is felidézi a mondatokat.
   
„Életem minden apróságára emlékszem, s minden alkalommal újra átélem érzelmileg, amik velem megestek” – mondta Rebecca Sharrock. Most két olyan kutatásban vesz részt, amelyben az orvosok azt vizsgálják, hogyan működik az agy. 


Forrás: Daily Mail

 

Hozzászólások Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár