Fahéjas csirke paradicsommal

2011.08.09.

Fahéjas csirke paradicsommal

A magyar konyha a paradicsom sokféle ízletes elkészítési módját ismeri, de hadd kínáljunk itt egy különleges görög receptet:

Hozzávalók:

1 kg csirke,
5 gr pirospaprika,
2 dl fehérbor,
50 dkg paradicsom,
8 dkg vaj,
5 gr fahéj

A csirkét belül megsózzuk és paprikával megszórjuk. A felhevített vajon a csirke minden oldalát pirosra pirítjuk. Hozzáadjuk a bort, a meghámozott négybe vágott paradicsomokat, még sóval és őrölt fahéjjal ízesítjük. Sütőben, jól lefedve puhára pároljuk. A csirkét földarabolva a megpárolt paradicsomokkal és mazsolás rizskörettel tálaljuk. Magyar paradicsommal és magyar fehérborral talán még finomabb az eredetinél. Jó étvágyat!


Szakértőink

dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter



Bezár