Fahéjas csirke paradicsommal

2011.08.09.

Fahéjas csirke paradicsommal

A magyar konyha a paradicsom sokféle ízletes elkészítési módját ismeri, de hadd kínáljunk itt egy különleges görög receptet:

Hozzávalók:

1 kg csirke,
5 gr pirospaprika,
2 dl fehérbor,
50 dkg paradicsom,
8 dkg vaj,
5 gr fahéj

A csirkét belül megsózzuk és paprikával megszórjuk. A felhevített vajon a csirke minden oldalát pirosra pirítjuk. Hozzáadjuk a bort, a meghámozott négybe vágott paradicsomokat, még sóval és őrölt fahéjjal ízesítjük. Sütőben, jól lefedve puhára pároljuk. A csirkét földarabolva a megpárolt paradicsomokkal és mazsolás rizskörettel tálaljuk. Magyar paradicsommal és magyar fehérborral talán még finomabb az eredetinél. Jó étvágyat!

Hozzászólások Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

Bejelentkezés



Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos




Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?






Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár