Fejfájás

Az orvos válaszol

2011.01.12. - Írta: Dr. Káposzta Zoltán

Címkék: fejfájás front
Fejfájás

Már közel három napja fáj a fejem, pontosabban a bal oldalon, a halánték környékén. Általában estefelé kezdődik, és reggel ezzel ébredek. Mi lehet az oka? Vettem be fájdalomcsillapítót is. Esetleg front okozza?

Köszönöm, Gabi

Kedves Gabi!

Az Ön által leírt fejfájásnak számos oka lehet, így szerepet játszhat benne időjárási front okozta markáns légnyomás változás is. Azt tanácsolnám, hogy keresse fel háziorvosát, akinek panaszait részletesen elmondhatná és aki a háziorvosi praxisban lehetséges vizsgálatokat elvégezve szükség esetén be tudja utalni a területileg illetékes ideggyógyászati (neurológiai) szakrendelésre, ahol el tudják végezni a részletes neurológiai fizikális vizsgálatot, valamint elő tudják jegyezni az esetlegesen szükséges műszeres vizsgálatokra. Ha a fájdalom időközben erősödne a területileg illetékes kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályától vagy az illetékes orvosi ügyelettől is kérhet segítséget. Addig is szükséges a fájdalom csillapítása, ahogyan Ön is tette. A fájdalom okának mielőbbi kivizsgálása azért szükséges, mert nemcsak időjárási front vagy stressz okozhat az Ön által tapasztalthoz hasonló fejfájást, hanem bizonyos neurológiai és nem neurológiai betegségek is.

Kérdését megköszönve tisztelettel üdvözlöm és mielőbbi jobbulást kívánok!

Dr. Káposzta Zoltán

Hozzászólások

Dr. Sáry Gyula belgyógyász | 2011-01-12 10:54

Bal oldalon rendszeresen fellépő fejfájás esetén, ha nem jár ugyanott hallásromlással, látásromlással, szédüléssel, hányingerrel, akkor valószínű koponyán kívül kell keresni a fájdalom okát. Ha olyan munkát végez, ami megköveteli a fejtartás rendszeresen bal oldalra döntését, akkor a nyaki gerincoszlopból indulhatnak fájdalmas érzések. Ha azzal ébred, talán a fejaljat kellene megvizsgálni, nem kényszeríti-e a fejét ugyancsak azon oldalra dönteni? Jobbulást kívánok: Dr. Sáry Gyula belgyógyász

Gabi | 2011-01-12 10:56

Kedves Doktor Úr! Köszönöm kedves sorait. A fejfájásom jelenleg szünetel, de megfogadom a tanácsát, és felkeresem a háziorvosomat. Még ha nincs is semmi baj, nem árt körültekintőnek lenni. Még egyszer köszönöm szépen válaszát! Üdvözlettel, Gabriella

pRICSU | 2011-01-26 10:29

Tisztelt Doktor Úr! Kb. 1 hónapja, de lehet hogy több is, nagyon fáj a fejem. Lementem az orvosomhoz, és adott beutalokat. A fül-orr gégészeten azt mondták semmi bajom, ez migrén. Elmentem a röngenbe, ott azt mondták ban egy arcüreg gyulladásom, és jobb oldali elzáródásom. Visszamentem a föl-orr gégészetre, ahol persze a doktornő teljesen megdöbbent. Kaptam rá 1 g-os Augmentin Duót, Bioparox orr sprayt, és Tramadolor fájdalom csillapítót. 3 napja szedem őket, inhalálok, és lámpázok. Miért nem jön a véremen kívűl az orromból semmi? Mennyi idő után hat a gyógyszer? A fülemben olyan mintha lötyögne valami. Kérem tanácsoljon valamit, hogy mit tudok még tenni, hogy ne szúrják fel, és megszünjön a fejfájásom. Válaszát előre is köszönöm.
Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár