Gyártsunk otthon szaloncukrot!

Házi szaloncukor

2011.12.15. - Írta: Várady Judit

Gyártsunk otthon szaloncukrot!

• 20 dkg barnacukor
• 1 db narancs
• 1 dl főzőtejszín
• darált keksz
• 5 dkg margarin vagy vaj
• fekete vagy tejcsokoládé

Tegyük a cukrot egy serpenyőbe és melegítsük fel (karamellizáljuk) majd a tűzről levéve öntsük hozzá a tejszínt és a margarint és jó alaposan keverjük össze az előzetesen lereszelt narancshéjat. Miután összekevertük, tegyünk hozzá annyi darált kekszet, amennyivel meg tudjuk formázni a szaloncukrokat.

Amíg hűlnek a szaloncukrok, melegítsünk fel csokoládét és forgassuk bele őket!

Ízlés szerint mogyoróreszelékkel vagy kókuszreszelékkel díszítsük!


Szakértőink

dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész



Bezár