Halfasírt

2011.06.14. - Írta: Kisa Judit

Halfasírt

Hozzávalók:

40 dkg friss vagy mirelit tonhal, 20 dkg burgonya, 1 tojás, 4 dkg reszelt Trappista vagy Eidami sajt, 1 teáskanál só, 1 teáskanál borsikafű, ½ kávéskanál őrölt szerecsendió, ½ csokor petrezselyemzöld vagy 1 teáskanál szárított petrezselyem, hidegen sajtolt olaj

 

Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a hámozott, megmosott burgonyát és a sajtot. A halat ledaráljuk, vagy nagyon apróra vagdaljuk. Majd összekeverjük a burgonyát, sajtot, a halat, a tojással és a fűszerekkel. Pogácsákat formázunk belőle. Kiolajozott tepsibe tesszük, felső felületüket is bekenhetjük olajjal. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10-15 perc alatt (gáz: 4-es fokozat, villany: 200ºC) készre sütjük.


Szakértőink

dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász



Bezár