Kísérleti daganatellenes terápia

2011.04.05. - Írta: SzN

Kísérleti daganatellenes terápia

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Onkológiai Centrumában folyó klinikai kutatások keretében már évekkel korábban hozzájuthatnak a daganatos betegek olyan, a legkorszerűbbek közé tartozó onkológiai terápiákhoz, különleges hatóanyagokhoz illetve hatóanyag-kombinációkhoz, amelyek ma még nem részei a rutinterápiáknak.

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Onkológiai Centrumában számos nemzetközi klinikai vizsgálat zajlik egymással párhuzamosan: az osztályon többek között májrákkal, vastagbélrákkal, végbéltumorral illetve gyomorrákkal vagy hasnyálmirigyrákkal küzdő betegeket gyógyítanak, akik jelentős hányada bekapcsolódott az itt folyó gyógyszeres klinikai tanulmányokba is – tájékoztat a Tűzmadár Ház sajtóközleményében professzor Dr. Bodoky György centrumvezető főorvos.

Az onkológiai központban folyó tudományos munkához a centrum mellett működő civil központban, a Tűzmadár Házban kialakított nyugat-európai színvonalú részleg biztosít megfelelő hátteret, ahol minden adott ahhoz, hogy a klinikai gyógyszervizsgálatok magas nemzetközi adminisztrációs és archiválási követelményeinek is megfelelő tárgyi feltételeket biztosíthassanak az itt dolgozó orvosok az igen felelősségteljes munkához, nem utolsó sorban a klinikai vizsgálatok szervezéséhez, lefolytatásához, a nemzetközi vizsgálatokba vont hatóanyagok tárolásához és a kutatási adatok feldolgozásához.

Bodoky György hangsúlyozta: a kutatásban résztvevő betegek, miközben megkapják a szokásos kezeléseket, hozzájuthatnak olyan modern készítményekhez, amelyek bevetése még nem része a klinikai rutinnak. Ráadásul az onkológiai terápiával járó költségek ilyen esetekben sem a betegek, sem az egészségpénztár kasszáját nem terhelik, azokat a kutatást kezdeményező vállalatok állják. Az elsődleges szempont a betegbiztonság, ezért rendkívül szigorúan rögzített paraméterek mentén választhatók ki azok a betegek, akiknek felajánlható a részvétel, ami természetesen önkéntes.

Civil központ a daganatos betegeknek

A Tűzmadár Házat az onkológiai centrumhoz kötődve egy mintaprogram részeként hívták életre abban a szemléletben, hogy a kórházban ne csak a betegséget kezeljék, hanem maga a beteg ember és családja is teljes körű támogatást kapjon a gyógyuláshoz, illetve a betegséggel való együttéléshez.

A civil központban – amelynek szolgáltatásai díjmentesek a daganatos betegek számára – gyógytornász, dietetikus, onkopszichológus is segít a betegséggel való megküzdésben, rendszeresen tartanak stresszkezelő és életvezetési tréningeket, csoportos fizikoterápiás és közösségi programokat.

Ezen túlmenően helyszínt biztosítanak betegszervezeteknek, mint amelyen például a Meggyógyulhatsz Egyesület, illetve a Tűzmadár Ház bejegyzett központja az országos Rákgyógyítás magazinnak, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaságnak (MKOT), s immár itt kapott helyet a klinikai vizsgálatokat szolgáló kutatóhelyiség is.

A programba való kapcsolódás lehetőségeiről érdeklődni lehet:

Tűzmadár Ház, Budapest, IX. kerület, Gyáli út 5–7.
Szent László Kórház 1-es pavilon
Telefon: (06-1) 455-8237
A Tűzmadár Ház tömegközlekedéssel a metró Nagyvárad téri megállójától néhány perc sétával elérhető.

 

 

Hozzászólások Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár