Mossa meg a padlizsánt, sózza be, helyezze egy szűrőbe, hogy a kesernyés leve lecsepegjen. Aprítsa fel a hagymát finomra, blansírozza a zellert, és vágja fel. Az olajbogyókat vágja félbe, magozza ki. Blansírozza a paradicsomot és szűrőn paszírozza át. Melegítse fel a napraforgó olajat egy serpenyőben, s süsse benne a padlizsánt mindkét oldalán amíg aranybarna lesz. Az olívaolajon párolja meg a hagymát. Adja hozzá a zellert, az olajbogyókat, a paradicsomot, és ízesítse sóval, borssal. 5 percig süsse lassú tűzön. Adja hozzá a cukrot, ecetet, kapribogyót, padlizsánt és együtt süsse tovább még 10 percig amíg az ecet teljesen el nem párolog. Hagyja a zöldségeket kihűlni, mielőtt tálalja!