Szilvás lepény cukorbetegeknek

Szilvás lepény cukorbetegeknek

Hozzávalók:

  • 50 dkg magvaváló szilva
  • 12 dkg margarin + 1 dkg a tepési kenéséhez
  • 7 dkg fruktóz + 1 dkg a tetejéhez
  • 2 + 1 db tojás
  • 18 dkg finomliszt
  • 1 dl tejföl
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • vaníliaaroma
  • reszelt citromhéj
  • őrölt fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

A margarint habosra keverjük 7 dkg fruktózzal, hozzáadjuk a vaníliaaromát, a reszelt citromhéjat és folyamatos keverés mellett a két tojűst. A sütőport, a szódabikarbónát elvegyítjük a liszttel és a tojásos masszához adjuk. Egy közepes méretű sütőformát margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával behintünk. A tásztát belesimítjuk. A szilvát felezzük, kimagozzuk, egyenletesen kirakjuk vele a tészta tetejét. A tejfölt egy tojással , 1 dkg fruktózzal, őrölt fahéjjal simára keverjük, és a szilvára terítjük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 35-40 percig sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihúlni.

A szeletelésnél törekedjünk az egyforma darabok vágására, csak így biztosíthatók a megadott tápanyagértékek.

Sütőforma mérete: 30*23 cm

Egy darab tápanyagtartalam:

  • energia: 451 kJ (110 kcal)
  • fehérje: 2,0 g
  • zsír: 5,5 g
  • szénhidrát: 12,6 g


Szakértőink

dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász



Bezár