Tánccal az agy öregedése ellen

2017.09.08.

Tánccal az agy öregedése ellen

A testmozgás öregedésgátló hatással van az agy hippocampus régiójára – amely a memóriáért felelős. Ahogy öregszünk, csökken a mentális és fizikai állóképesség, ami rosszabbá válhat olyan körülmények esetén, mint az Alzheimer-kór. Egy új tanulmány, amely a Frontiers Nyilvános Kutatásában jelent meg az emberi idegtudományban.

Megállapították, hogy az idősek, akik rendszeresen részt vesznek a testmozgásban, megváltoztathatják az öregedés jeleit az agyban, és a táncnak.

"A gyakorlatnak jótékony hatása van a mentális és fizikai képességek korral való visszaesésének lelassítására vagy akár ellensúlyozására"
- mondja dr. Kathrin Rehfeld, a németországi Magdeburg-i Német Neurodegeneratív Betegségek Központjában alapuló tanulmány vezetője.

"Ebben a tanulmányban azt mutatjuk be, hogy két különböző típusú testmozgás (tánc és állóképesség) hogyan képes növelni agyunk ellenállását az életkor haladtával kiújuló memória kiesés eseteiben. Csak a táncolás eredményezett változásokat és még az egyensúlyzavarra is jótékony hatással voltunk.”

Az időskorú önkénteseket, akik átlagosan 68 évesek voltak, tizennyolc hónapos heti tanfolyamban részesültek a táncos rutinok, illetve a kitartás és a rugalmasság terén. Mindkét csoport az agy hippocampus régiójának növekedését mutatta. Ez azért fontos, mert ez a terület hajlamos lehet az életkorral összefüggő hanyatlásra, és olyan betegségeket érintenek, mint az Alzheimer-kór. Emellett kulcsszerepet játszik a memóriában és a tanulásban, valamint az egyensúly fenntartásában.

Dr. Rehfeld elmondása szerint:

"Megpróbáltuk tánccsoportokban oktatni az időseket, amelyben 2 hetente változó táncos mozdulatokat kellett elsajátítaniuk az adott műfajokból (Jazz, Square, Latin-amerikai és Line Dance), a kar-mintákat, a formációkat, a sebességet és a ritmusokat. A legnehezebb szempont számukra az volt, hogy felidézzék a műfajhoz tartozó alaplépéseket az oktató figyelmeztetése nélkül időről-időre."


Forrás:  sciencedaily.com

 

Hozzászólások

Trumancluri | 2017-10-24 19:48

Внимание Акция: "При покупке спальни с матрасом и орт. основанием .все свои умения, изготавливая спальный гарнитур Роза. Высокое резное ... перейти на сайт --> http://bigwork.info/

Michaeltrilk | 2017-12-12 02:03

Hello. And Bye.

ZacharyNip | 2017-12-31 08:09

Hello. And Bye.

quesmegTop | 2018-01-28 09:13

Это — заблуждение. --- Ваша идея пригодится скачать fifa 15 на пк бесплатно, скачать fifa 15 torrent или fifa 15 таблетки скачать торрент игры футбол fifa 15 скачать бесплатно

quesmegTop | 2018-01-28 19:09

Авторитетное сообщение :) , заманчиво... --- гы во гонят.... скачать fifa 15 через торрент, скачать fifa 15 на компьютер а также официальный сайт фифа 3dm v2 fifa 15 скачать

quesmegTop | 2018-01-29 07:26

не сильно --- хаааааа........класс скачать fifa 15 русская версия бесплатно, fifa 15 скачать торрент 2017 а также скачать fifa 15 16 17 скачать fifa 15 rutor
Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Buhály Mónika dr. Buhály Mónika gyógyszerész
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Ön hova utazna szívesen nyaralni?Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár