X. Rózsaszín Lánchídi Séta a mellrák ellen

2011.09.21.

X. Rózsaszín Lánchídi Séta a mellrák ellen

Idén októberben tizedik alkalommal kerül sor arra, hogy a mellrák elleni harc hazai szimbólumaként a rózsaszínre világított Lánchídon több ezer ember sétál át az Egészség Hídja Összefogás Egyesület szervezésében - 2011-ben is Schmittné Makray Katalin fővédnöksége alatt-jelentette be Körtvélyes Éva, az Egészség Hídja Összefogás Egyesület elnöke a kedden megtartott éves kampánynyitó sajtótájékoztatón.

2011. október 2-án, vasárnap a Magyar Tudományos Akadémia előtti szabadtéri színpadon 18 órától várják programok az érdeklődőket: a Zumba fittness flash mobot szervez, amihez csatlakozhat minden zumbarajongó, lesz jeltánc, megjelennek a Dumaszínház humoristái, és a korábbi évekhez hasonlóan számos neves énekes és előadőművész lép fel a bő kétórás színpadi összeállításban. Emellett a korábbi évekhez hasonlóan lesznek szűrések – többek között a Patika Magazin jóvoltából - , önvizsgálat-tanítás, tanácsadás az Anita Hungária munkatársainak segítségével.

Körtvélyes Éva bemutatta az egyesület új aktivistáját, Kozó Lizát, aki 28 évesen szembesült a mellrákkal és túlélőként arcát adta az idei hídsétára készült – hazánkban egyedülálló - „Nagy mell - kis mell - nincs mell – Neked mi fontos?” kampányhoz Tóth Gabi és Ungár Anikó mellett.
Liza elmondta: saját példájával szeretné a fiatalok és minden korosztály figyelmét felhívni arra, hogy a rák nem válogat fiatalok és idősek között, ugyanakkor az ő esete azt is mutatja, hogy fel lehet épülni és lehet teljes életet élni.

Közel 5%-kal több behívott nő ment el mellrák szűrésre 2011-ben, mint a korábbi években, így ma az országos átlag kb. 46% - mondta dr. Paller Judit, megbízott országos tiszti főorvos, majd hozzátette, hogy még mindig hatalmas különbségek vannak az egyes megyék között. A tiszti főorvos hangsúlyozta: a szűrés egészséges embereknek szól, ezért kell rendszeresen elvégezteni, hogy mindig egészségesen is távozzunk.

Dr. Balogh Mária, a Janssen-Cilag kommunikációs menedzsere elmondta, a gyógyszergyártó cég mint az Egyesület egyik alapító támogatója annak ellenére tart ki a mellrák elleni küzdelem mellett, hogy nincs ilyen típusú készítménye, de vállalati szinten is nagyon fontosnak tartják az ügy támogatását.

A híd rózsaszín kivilágításáért felelős GE Healthcare képviseletében Herenyik Ildikó, technológia fejlesztési menedzser egy mellrák ellenes innovációs versenyre hívta fel a figyelmet, amelyre hazai kutatócsoportok és cégek jelentkezését várják. Bejelentette az idei Partnerlánc dolgozói egészségkampány indulását is, melyet az Összefogás a GE-vel közösen indított el három éve, és ma már közel 20 cég, több mint 100 ezer alkalmazottjával vesz részt benne a dolgozók egészségtudatosságának javítása érdekében.

A mellrák kampány fontos részét képezik idén is az egyesület partnereinek rózsaszín termékei, amelyekkel a minél szélesebb réteg elérése a cél. Ebben az évben a Fiskars limitált szériás rózsaszín ollókkal támogatja az Egyesület munkáját; a Skiny rózsaszín alsónemű-szettel; a Vileda pedig rózsaszín gyorsfelmosóval és hozzátartozó csavarókosaras vödörrel. Támogatóink között tudhatjuk idén ismét a Roche-t és a Magyar Telekomot is.

A színpadi programok és a Hotel Sofitelben tartandó fogadás után a híd tizedik alkalommal rózsaszínbe, és 20 óra után indul a séta a pesti oldalról. A Clark Ádám téren a Főkertnek köszönhetően szalag alakú rózsaszín virágágyat ültetettek az Egyesület arcai, Detre Diána, Tóth Gabi, Sebetyén Márta, Ungár Anikó a sajtótájékoztatót követően, amelyet a séta idejére gyertyákkal világítunk meg.

Hozzászólások

Dr. Molnár György | 2011-09-30 23:57

Gratulálok az Egészség Hídja Összefogás Egyesület fáradhatatlan, lelkes tevékenységéhez. Tekintettel a növekvő melldaganatos betegszámra felajánlom az Empátia Biomed Gyógycentrum hatékony segítségét a gyógyulásukat kereső rákos hölgyeknek. Bővebb infó:www.empatia-biomed.hu honlapon olvasható.

Claudia | 2012-06-16 06:30

dian szerint:ezek a nok naogyn is batrak,vagy naogyn is gyengek.jellemesek ,es jellemtelenek.KULONBOZNEK,mint barki mas.az hogy odaig jutnak ameddig lehet az o hibajuk is es masoke is. nem itelkezni kellene felettuk,hanem segiteni nekik,ha egyaltalan akarjak.a penz elnyomja a kitorni akarast ebbol a helyzetbol.en besculom,es sajnalom is oket

rdxpbey | 2012-06-16 13:59

85kPrp abknalzdtufr

ycdxme | 2012-06-17 02:56

Nv7BJn , [url=http://gduiggpovaao.com/]gduiggpovaao[/url], [link=http://xnghbjzjqfus.com/]xnghbjzjqfus[/link], http://stgxedvwvdfq.com/

xsulsd | 2012-06-18 20:25

vaYJP9 , [url=http://dvjbuqfazrkh.com/]dvjbuqfazrkh[/url], [link=http://jdfxpnqjaucu.com/]jdfxpnqjaucu[/link], http://wcgpjfbjcewo.com/
Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár