Szorongás, remegés, hányinger...

Az orvos válaszol

2011.05.24. - Írta: Bujdosó Mara (pszichológus)

Szorongás, remegés, hányinger...

Jó napot !

Az iránt szeretnék érdeklődni,hogy több alkalommal mikor idegenek között vagyok (akár 2 vagy akár több), akkor elkezdek remegni, hányingerem lesz valamint szédülök és az ájulás kerülget. Könnyen ideges leszek és ha remegek akkor a beszédem is akadozik és nem csak a kezem hanem az egész testem. Ez iránt érdeklődnék, hogy mi is ez pontosan!

 

Kedves Beteg!

Amiket leírt, nem ritka jelenség. Sokaknál előfordul az, hogy a többi ember hatására valamiféle szorongás lesz rajtuk úrrá, s hasonló tünetek jelentkeznek. Ha ezek a tünetek nagyban rontják életminőségét, akadályozzák munkáját, társas kapcsolatait, akkor célszerű szakembert( pszichológus) felkeresnie, aki felméri a probléma mélységét, s segít olyan módszerek elsajátításában, amelyekkel a helyzet orvosolható.

Üdvözlettel:

Bujdosó Mara

Hozzászólások

X | 2012-05-22 02:47

És mivan akkor ha nem érzek semmit? Éhség, fájdalom, ízek, szex, minden oké, de nem érzek semmit ezenkívül, nem szeretek, nem szomorkodom, nem félek, nem érdekel amit mások mondanak, nincsenek tévképzeteim?? Ez mi?

D H | 2016-03-19 15:43

Hello, Nem tudom mennyiben találtál már megoldást a helyzetre, problémára, de el szeretném mondani hogy UGYANEZEK a tüneteim nekem is - és arra jutottam (egy pár bizalmas barátom segítségével), hogy ezekben az esetekben AZÉRT szorongok és azért érzem ezt mert (és most kapaszkodj meg), tudat alatt MEG AKAROK FELELNI NEKIK. Elég 'jó' 'vicces' 'érdekes' és 'szórakoztató' akarok lenni; e mellett azt érzem hogy mindenki 'figyel', és ha nem vagyok elég ...akármi - akkor összedől a világ. Összefoglalva: úgy gondolom hogy Neked is azért lehetnek ilyen tüneteid mert egyszerűen 'szétszakadsz' egy olyan helyzetben ahol TÖBB ember is jelen van. A rendszer ugyanis ilyenkor túlterhelődik. Nem tudod kinek felelj meg (éppen melyik [hangsúly:] KÉPZELT vagy valós) elvárásnak. És még egyszer hangsúlyozom. Ez a dolog nem tudatos. Legalábbis nekem nem volt az. Aztán leástam mélyre és erre jutottam. És megvizsgálva... azt éreztem; van benne valami. Szóval a megoldás: picit meditálgass és TUDATOSAN fordulj szembe/konfrontálódj/foglalkozz a gondolattal hogy miért is érzed azt hogy BÁRKINEK meg kell felelned. Miért nem lehetsz pusztán csak 'az aki', akkor amikor éppen ott vagy; AMILYEN hangulatban éppen vagy. Remélem segítettem...
Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár