A facebook tele van táplálkozási tanácsokkal, de ez nem azt jelenti, hogy semmit nem szabad elhinni és megfogadni az oldalról. Az ott olvasott cikkek, jók és hasznosak is lehetnek, ha odafigyelünk a forrásra. Nézzük meg ki írta a cikket, vagy milyen forrást használtak a megírásához, kitől idéztek. Különösen legyünk óvatosak az olyan tanácsokkal, amelyben valamilyen terméket akarnak eladni.
1.Ne egyél, banánt mert rengeteg cukrot tartalmaz
Nagyon sokan száműzik a banánt az életükből, mert magas a cukortartalma, és ezt rögtön a súlygyarapodással kötik össze. Pedig nagyjából ugyanannyi cukor található benne, mint egy almában vagy egy körtében. A banán kifejezetten jót tesz az izom és agyműködésnek. Ha bármilyen okból korlátozni szeretnéd a cukorbevitelt a banán nem kevésbé offenzív, mint egy banán vagy körte.
Nagyon sokan száműzik a banánt az életükből, mert magas a cukortartalma, és ezt rögtön a súlygyarapodással kötik össze. Pedig nagyjából ugyanannyi cukor található benne, mint egy almában vagy egy körtében. A banán kifejezetten jót tesz az izom és agyműködésnek. Ha bármilyen okból korlátozni szeretnéd a cukorbevitelt a banán nem kevésbé offenzív, mint egy banán vagy körte.
2. A citromhéj hatékonyabb, mint a kemoterápia
Azt mondani, hogy egy élelmiszer része hatékonyabb, mint a kemoterápia, elég veszélyes állítás. A citromnak magas a C-vitamin tartalma, melyet a rákellenes kezeléseknél tanulmányoztak, de nem állíthatjuk kizárólagos sikerességét.
3. A marhahús nagyon káros
Bár vizsgálatok kimutatták, hogy a feldolgozott vörös hús, mint például a hamburger vagy a hot-dog kapcsolatban áll a szívbetegségek kialakulásával. Ugyanezek a vizsgálatok viszont nem mutattak összefüggés a nem feldolgozott vörös hús és a szívbetegségek kialakulása között. Ebben a kérdésben a mérték és a minőség a kulcs. Heti egyszer-kétszer nyugodtan fogyaszthatsz vörös húst, nem lesz tőle bajod.
4. A kókusztej nagyon jó edzés után.
Sporttevékenység közben jelentős folyadék és elektrolit vesztés következik be, elsősorban az erős izzadás következtében. amikoris a szervezetből víz, elektrolitok (nagyobb mennyiségben nátrium, kálium, klór, magnézium) távoznak. A kókuszvíz nagyon jó ahhoz, hogy napközben hidratájon. Viszont nem biztosítja a szükséges nátrium pótlást egy intenzív edzés után. Napközben, szabadidős tevékenységekhez jó, viszont akik intenzívebb mozgásba kezdenek, előnyösebb, ha inkább a sport-italokat fogyasztanak.
Azt mondani, hogy egy élelmiszer része hatékonyabb, mint a kemoterápia, elég veszélyes állítás. A citromnak magas a C-vitamin tartalma, melyet a rákellenes kezeléseknél tanulmányoztak, de nem állíthatjuk kizárólagos sikerességét.
3. A marhahús nagyon káros
Bár vizsgálatok kimutatták, hogy a feldolgozott vörös hús, mint például a hamburger vagy a hot-dog kapcsolatban áll a szívbetegségek kialakulásával. Ugyanezek a vizsgálatok viszont nem mutattak összefüggés a nem feldolgozott vörös hús és a szívbetegségek kialakulása között. Ebben a kérdésben a mérték és a minőség a kulcs. Heti egyszer-kétszer nyugodtan fogyaszthatsz vörös húst, nem lesz tőle bajod.
4. A kókusztej nagyon jó edzés után.
Sporttevékenység közben jelentős folyadék és elektrolit vesztés következik be, elsősorban az erős izzadás következtében. amikoris a szervezetből víz, elektrolitok (nagyobb mennyiségben nátrium, kálium, klór, magnézium) távoznak. A kókuszvíz nagyon jó ahhoz, hogy napközben hidratájon. Viszont nem biztosítja a szükséges nátrium pótlást egy intenzív edzés után. Napközben, szabadidős tevékenységekhez jó, viszont akik intenzívebb mozgásba kezdenek, előnyösebb, ha inkább a sport-italokat fogyasztanak.
5. A tojássárgája rossz
Egy, az American Journal of Clinical Nutrition-ban közzétett tanulmányban kutatók vizsgálták a koleszterin, a tojásfogyasztás és a koszorúér betegség közötti összefüggéseket. Arra a következtetésre jutottak, hogy nem jár megnövekedett kockázattal a fogyasztás. A tojássárgája 16%-ban fehérjéket tartalmaz és telis-tele van esszenciális aminosavakkal. Valamint megtalálható benne a az összes zsírban oldódó vitamin (D, E, K, A) könnyebben megjegyezhetően, a deka vitaminok.
Forrás: https://www.womenshealthmag.com
Egy, az American Journal of Clinical Nutrition-ban közzétett tanulmányban kutatók vizsgálták a koleszterin, a tojásfogyasztás és a koszorúér betegség közötti összefüggéseket. Arra a következtetésre jutottak, hogy nem jár megnövekedett kockázattal a fogyasztás. A tojássárgája 16%-ban fehérjéket tartalmaz és telis-tele van esszenciális aminosavakkal. Valamint megtalálható benne a az összes zsírban oldódó vitamin (D, E, K, A) könnyebben megjegyezhetően, a deka vitaminok.
Forrás: https://www.womenshealthmag.com