10 ok, amiért érdemes szeretkezni

10 ok, amiért érdemes szeretkezni

Az alábbiakban összegyűjtöttük a szex néhány pozitív hatását.

Növeli az erőnlétet

Lehet, hogy nem teljes edzés, de az alapvető mozgásigényt kielégíti. A pulzust nagyjából annyira növeli meg, mint egy gyors séta vagy a lassú biciklizés.

Elűzi a fejfájást

Felejtsd el a jó öreg "ma fáj a fejem, drágám" kifogást. Valójában a szex enyhíti a fájdalmat, köztük a fejfájás néhány fajtáját, köztük a migrént is.

Csökkenti a stresszt

Aki többet szeretkezik, kevésbé lesz ideges a stresszes feladatoktól például, ha nyilvánosság előtt kell beszélni, vagy számításokat kell végezni. De tanulmányok szerint ez csak partner esetén működik - a maszturbáció nem számít.

Tovább élhetsz

Egy tanulmány szerint a házas nők, akik többször jutottak a csúcsra valamivel tovább élnek. A kutatók nem biztosak benne, hogy melyek az ok és az okozati összefüggések, de miért kockáztatnál?

Élesíti az elmét

A szex elősegíti az agysejtek képződését. Azok az 50 felettiek, akik többet szeretkeznek, jobban boldogulnak az egyszerű matematikai műveletekkel. A férfiakra ez különösen igaz, de kutatások szerint a nőknél is jelentős a különbség.

Boldoggá tesz

Nem kell túlzásba vinni - kutatások szerint hetente egy alkalom is bőven elég. Ennél több esetén a hatás nem olyan jelentős. Ugyanakkor a vizsgálatok csak az elkötelezett párokra terjedtek ki.

Növeli a kötődést

Szeretkezés közben oxitocin hormon szabadul fel, ami az intimitás, közelség és szeretet érzését erősíti, ezáltal segít megerősíteni a párkapcsolatot.

Fogyaszt

Minél többet szeretkezel, valószínűleg annál vékonyabb leszel. Talán a mozgás miatt? A tudósok nem biztosak benne, de csak egy partner és egy fürdőszobai mérleg kell, hogy elvégezd a saját kísérleteidet.

Jót tesz a mentális egészségnek

A stabil párkapcsolatban élő felnőttek kisebb eséllyel lesznek depressziósak.

Gyógyítja a megfázást

C-vitamin? Mi az? Kutatások szerint azok az egyetemisták, akik heti kétszer szeretkeznek, több megfázás elleni antitesttel rendelkeznek, mint akik kevesebbszer.

Forrás: https://www.webmd.com/sex-relationships/ss/slideshow-have-sex-now

 

Bezár