7 kérdés, amire mindig szerette volna tudni a választ

2014.03.14.

7 kérdés, amire mindig szerette volna tudni a választ

 

1. Átterjedhet-e a férjem kezéről a nemi szervemre a szemölcse?

Minimális kockázata van, de elég valószínűtlen. A szemölcsökért többnyire a HPV különböző fajai felelősek. Ahogy a kéz felületén kialakulhatnak, úgy a testen bárhol. A maximális biztonságért, használjon esetleg valamilyen latex-kesztyűt, amíg a szemölcs el nem múlik. Érdemes átvizsgálni a testünket, nehogy teret adjunk a HPV-nek bármilyen nyílt sebbel, felszakadással. A HPV vakcina ebben az esetben nem segít, ugyanis a vakcina a HPV önálló fajtáitól véd csak meg. Ezen felül, nem ajánlott 26 éven felüli nőknek.

2. A nőknek tényleg hosszabban tart az orgazmusuk, mint a férfiaknak?

Igen, ez így van. A nőknek sokkal több időre is van szükségük, hogy megfelelő állapotba kerüljenek, de lényegesen tovább tart az orgazmusuk is, mint a férfiaknak. Az átlagos férfi orgazmus legkevesebb 6 másodperc, míg a nőknél ez a szám 20 másodperc. Természetesen, az orgazmus hossza és intenzitása sok mindentől függ, így a partnertől és a napszaktól akár. Bárhogy is van, élvezni kell amíg nem késő!

3. Meg lehet állapítani egy férfi péniszének méretét a lábméretéből, ujjméretéből vagy esetleg az orra formájából?

Nem, teljesen kizárt. Volt olyan tanulmány, az Angol Urológiai Folyóirat szerint, melyben a nő a partnere lábméretéből próbálta megállapítani a méretet. Valójában nem lehet megmondani az adott férfi méreteit, ha ránézünk. Ugye nem örül, hogy felfedtük a valóságot?

4. Mennyire hizlal az ondó?

Egyáltalán nem. Az átlagos ejakuláció egy teáskanálnyi ondót eredményez. Tartalmaz spermát, cukrot és fehérjét, valamint körülbelül 7 kalóriát. Ennyit pedig bőven elégetünk egy szeretkezés alkalmával.

5. HIV fertőzött lehetek-e az orális szextől?

Igen, orális úton is elkapható a HIV. De természetesen, kisebb a kockázata, mint az anális vagy a hüvelyi úton történő fertőzésnek. Fertőzött vér szájon át is nagyon könnyen átjuthat a másik ember szervezetébe. Vagy akár előjáték alkalmával is a szervezetbe juthat, hiszen a péniszen megjelenő váladék is tartalmazza a vírust. Még nagyobb a kockázat, ha valamilyen seb, vágás van a szájba és az ejakuláció ide történik. A legbiztosabb ha a partner kondomot használ, vagy a nemi kapcsolat előtt elmegy egy megfelelő szűrésre.

6. Lehet-e a nőknek is kangörcse?

Miért ne? Hiszen a szexuális izgalom hatására, mind a nőknél, mind a férfiaknál vér áramlik a nemi szervekbe. Ez egyfajta nyomást eredményez, amin optimális esetben az orgazmus segít. Amennyiben, nem, sok nőnél diszkomfort érzetet vált ki. Többnyire ezen könnyen lehet segíteni, csak a megfelelő partner szükségeltetik hozzá!

7. Állandóan orgazmusom van (edzésen, vagy akár az íróasztalomnál). Van valami baj velem?

Maga az igazán szerencsés! Sok nőnek okoz gondod az orgazmus elérése, Önnek pedig folyamatosan van, hiába, az élet nem mindig igazságos! Komolyra fordítva a szót, a spontán orgazmus (nem direkt izgatással) nem szokatlan dolog. Egyeseknél előidézheti ezt egy erotikus gondolat, másoknál közvetett izgatással, mint például biciklizés vagy intimtornával, de akár egy tüsszentéssel. Kiválthatja ezt a boldogság érzetet antidepresszáns szedése is, itt egy-két hét elteltével jelentkezhet a hatás.
 

Bezár