A sütőt melegítsük be 220 fokra. Tegyük az almákat egy nagy tálba. Keverjük össze egy kis tálban a cukrot, a kukoricalisztet vagy a sima liszttel, az őrölt fahéj, az őrölt szerecsendiót és a sót majd ezt óvatosan keverjük össze az almával.
Majd hagyjuk állni körülbelül 10 percig, míg egy kis levet nem enged.
Első lépésben morzsoljuk szét a Rámát a lisztben, majd keverjük össze a többi hozzávalóval.
Szedjük kétfelé a tésztát.
A tészta egyik felét tegyük egy kilisztezett kerek tálba majd az almakeveréket tegyük a tésztára a vajjal/ vagy a margarinnal. A tészta szélét körbe nedvesítse be vízzel.
A tál szélén lévő tésztamaradékot fodrosítsuk meg dekoratívan és a maradékot vágjuk körbe.
A pite tetejére vigyünk fel egy kevés vizet vagy vajat és szórjuk meg cukorral. Tegyük a sütőbe 40 percre, amíg a teteje megemelkedik és az alma puhára sül. Ha a széle gyorsan barnul, fedjük le vékony fóliával.
Tálalás:
Várjuk meg, míg kihűl és ízlés szerint tálaljuk.