A szex boldoggá és fiatallá varázsol

A szex boldoggá és fiatallá varázsol

A testi örömszerzés, a szexualitás örök téma, kifogyhatatlanok azok a tippek, amelyekkel gazdagíthatjuk ez irányú tudásunkat. A német lap csokorba szedett néhány megfontolandó tanácsot.
A szex élvezet, amely sok-sok örömet tud szerezni. Az igazi átéléshez azonban szükséges az intimitás, amely valóban boldoggá teszi az embert.

Az intimitás feltételezi a vonzódást, a szerelmet. Egy ausztrál egyetem kutatásai szerint a nők többsége nem érzi magát felszabadultnak, ha hiányzik a férfi iránti vonzalom. Az érzések nélküli szex lehangoló, unalmas, és nem nyújtja azt a megkönnyebbülést, amelyre a szerelmen alapuló eggyé olvadás képes.

A szex nemcsak a léleknek szerez örömet, hanem a testünket is fiatalabbá, egészségesebbé varázsolja. A bőr kisimul, a szemek ragyogóbbak, és évekkel fiatalabbnak nézünk ki általa. Amerikai szexológusok hívták fel a figyelmet arra, hogy ha hetenként legalább egy alkalommal átéljük a testi gyönyört, minimum két-három évvel fiatalabbnak nézünk ki. Azok viszont, akik ennél ritkábban, vagy egyáltalán nem szerelmeskednek, idősebbnek tűnnek.

A pénisz méretéről szintén gyakran folyik vita, de a lényeg az, hogy nincs akkora jelentősége, mint amekkorát néhányan tulajdonítanak neki. A férfiak férfiassága általában megfelel a nők igényének. A női szemérem G-pontjáról tudományosan először 1950-ben tett említést Ernst Grafenberg német nőgyógyász, de megállapításainak akkor még kevesen tulajdonítottak komolyabb jelentőséget. A hetvenes években azonban újra a tudományos érdeklődés középpontjába került a téma, és végül Grafenbergről nevezték el a női orgazmusban fontos szerepet játszó szervet G-pontnak. A G-pont különösen erős erogén zóna, amely a vagina belsejében található a hüvelynyílástól három-öt centiméterre.


Forrás: Berliner Zeitung

Bezár