Afrodiziákumok - 5 fontos kiegészítő

Címkék: afrodiziákum
Afrodiziákumok - 5 fontos kiegészítő

Az étkezés és a szexuális élet elválaszthatatlanul összefonódik. Mindegyik önmagunk megnyitását és az élvezetet jelenti. Mindkét tevékenységhez használnunk kell mind az öt érzékszervünket. Egy csillogó szerelmes éjszaka hasonlítható egy kifinomult ínyenc étkezéshez. Így volt ez már Aphrodité, a szépség és szerelem istennőjének idejében. Azóta már minden összetevőt megneveztek, amely az örömszerzésben szerepet játszik.

 

Az ételek közül a leghatékonyabb afrodiziákumok a gyógynövények és a fűszerek. A top 5 legforróbb összetevő mellett a torma, mustár, bazsalikom, gyömbér, fokhagyma is afrodiziákum. Örök szabály: ami csípős, legyen is csípős!

Ahhoz, hogy a nemi szervek és a libidó éberek és lendületben maradjanak, több tápanyagra van szükségük. Nőknek fontos az A-vitamin, az E-vitamin, a folsav és a termékenységhez a B12-vitamin. Mindkét nemnek fontos az E-vitamin, a C-vitamin a kalcium és a magnézium.

Top 5 legforróbb összetevő

  1. Chili: nemcsak az ételeit teszi tüzessé, hanem a kiváltott fájdalom a szervezetet endorfin képzésére serkenti, amely immunissá tesz a fájdalomra és eufóriát okoz.
  2. Szerecsendió: már a 16. század óta ismert Európában. Nemcsak különleges íze, hanem serkentő és bódító hatása miatt is. Gyakran tették tejbe, vagy borba. Szerelmet ébresztő illóolajat tartalmaz.
  3. Petrezselyem: a növény gyökere körülbelül 0,2%, míg a levelek 2-6% illóolajat tartalmaznak. Ez ingerli a húgyúti szerveket és a méhet, és szexuális vágyat ébreszt. A petrezselyem ezen kívül sok tápanyagot tartalmaz: köztük vitaminokat és ásványi anyagokat.
  4. Bors: ez az erős fűszer fájdalomcsillapító, fertőtlenítő, görcsoldó hatású és stabilizálja a keringést. Az örömöt fokozó hatását annak köszönheti, hogy illóolajokat tartalmaz, amelyek erősségük miatt izgatják a nemi szervek nyálkahártyáját.
  5. Zeller: hogy vajon miért számít ez a jelentéktelen gumó már régóta afrodiziákumnak, az sokáig nem volt tiszta. A zeller hormonszerű anyagokat tartalmaz, ennek köszönheti ajzó hatását.
     
Bezár