Almás vagy körtés kukoricamorzsa

2011.06.15. - Írta: Kisa Judit

Almás vagy körtés kukoricamorzsa

Hozzávalók:

2,5 dl tejföl, 10 dkg kukoricadara, 3 tojás, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 8 dkg méz (= 4 evőkanál méz), 8 dkg vaj, 30-40 dkg alma vagy körte, 5 dkg mazsola

A tejfölt a tálba öntjük, majd belekeverjük a kukoricadarát, a mézet, a fahéjat, és a tojásokat. A vajat egy nagy tepsi közepére tesszük (egy darabban). Előmelegített sütőbe (180-200ºC) toljuk, ha elolvadt mozgatással szétterítjük, hogy a tepsi minden részébe jusson. Az elkészült masszát a tepsi középről kezdve, csiga alakban öntsük, mert így mindenhova egyenletesen jut. Sütőbe visszatolva 10 percig sütjük. Közben az almát vagy körtét durvára reszeljük, s összekeverjük a mazsolával. A sütési idő letelte után a lepény tetejére szórjuk a mazsolás gyümölcsöt, és még 10 percig sütjük, - majd fakanállal összetörjük.


Szakértőink

dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász



Bezár