Apró gyönyörök

2011.02.02.

Apró gyönyörök

Albert herceg, Viktória brit királynő férje olyan gyűrűt viselt férfiasságán, mely megakadályozta annak kidudorodását szűk nadrág viselésekor. Meglehet, mindez városi legenda csupán, mindenesetre az egyik legkedveltebb pénisz-ékszert "albert herceg" - ként emlegetik. Albert hercegnek ráadásul jókora udvartartása van. S bár a női intim testékszerek közül egyik sem büszkélkedhet ilyen előkelő névvel, ez nem tartja vissza a hölgyeket azok viselésétől…

Az interneten információk garmadáját találhatjuk a témában, azonban orvosok, úgy tűnik, nemigen foglalkoznak az egyébként elég komoly anatómiai ismereteket igénylő testékszerek behelyezésével – vagy ha mégis, ezt nemigen reklámozzák. Vannak természetesen „szaktekintélyek”, akik biztos kézzel helyezik be – avagy fel – az intim ékszereket, de őket sokkal inkább tetováló -és testékszer-szalonokban lelhetik fel az érdeklődők, semmint sebészeti magánrendelésen.

A testet-lelket gyönyörködtető gömböcskékkel, gyűrűkkel, félholdakkal, karikákkal és egyéb ékszerekkel a test szinte minden erogén zónája felékesíthető. A dolog egyébként korántsem a divathóbort legújabb hullámát jelent, sokkal inkább törzsi hagyományok átültetését a nyugati kultúrába – illetve állítólag már a Napkirály udvarában is dívott az intim ékszerek divatja, már ami a női mellek díszítését illeti, no és persze ott az anekdota a XIX. században élt brit Albert hercegről. A [wikipedia] mindenesetre összesen nyolc félét taglal az intim ékszerek legalább kétszer ekkora választékból.

Az intim ékszerek alkalmazása azok „helyzetéből” némi körültekintést követel, a kiválasztástól a behelyezésen át egészen a mindennapos gondozásig.

A behelyezést követően, a sebgyógyulás idején a lyukasztás miatt sérült terület speciális gondozást igényel – így egyes piercingek gazdái sokáig csak remélhetik, hogy ékszerük végül is beváltja majd a hozzá fűzött reményeket.

Az sem mindegy, miből készül a piercing: a legalkalmasabb e célra a platina, amely szinte sohasem okoz allergiás tüneteket. Fontos, hogy gyakorlott szakember végezze a szúrást illetve az ékszer belövését – az érzékeny helyeken ugyanis szerencsétlen esetben könnyen sérülhetnek az idegek, így a rosszul beszúrt piercing akár orgazmusproblémákat is okozhat.

 

Bezár