Az okot kell kezelni, nem a tünetet!

2014.06.05.

Az okot kell kezelni, nem a tünetet!

36 éves férfi vagyok, a problémám a következő: Nehezen tudom elérni a kívánt merevedést, valamint ha sikerül, akkor csak rövid ideig áll fenn. A párom megtesz mindent, de egyszerűen hatástalan. Az aktus alatt is egyik pillanatról a másikra petyhüdtté válik. Kívánom, de mégsem megy a dolog. Régebben szedtem tesztoszteronfokozó készítményeket (legális boltban kaphatót), már arra is gyanakodtam, esetleg ez okozhatja-e a problémát? Gondolkodtam szájon át szedhető készítményeken, de az mégiscsak nonszensz, hogy 36 évesen gyógyszeren éljek! Régebben napi 1-2-3 simán ment, most heti 1 is küszködve. Féltem a házasságom, és eléggé kétségbe vagyok esve.

Tisztelt Uram!

Az Ön által leírtakból nem derül ki, mi okozza a problémáját. Pedig az okot is kellene kezelni – lehetőség szerint –, ahhoz hogy rendbe jöjjön, ne romoljon tovább a nemi élete.
A merevedés csökkenése nem egy betegség, hanem egy tünet, egy következmény, ami mindenkinél más és más miatt alakulhat ki.
Nincs olyan tabletta, amit ha valaki beszed, akkor a probléma – az októl függetlenül – megoldódik. Főleg nem a recept nélkül kaphatóak, mert azok éppen azért szedhetők orvosi felügyelet nélkül is, mert nincs erős hatásuk.
Tisztázni kell, mi a probléma oka önnél és akkor lehet kezelni. Ehhez azonban szerencsére általában nincsen szükség hosszas és kellemetlen vizsgálatokra. Elegendő egy rövid beszélgetés és gyors vizsgálat az esetek nagy részében. Ennek kapcsán urológiai rákszűrés is történik. Ha nem volt mostanában vérvétele és gyanú van betegségre, azt is elvégezzük.
Amennyiben van korábbi lelete (labor, zárójelentés stb.)  vigye el az orvoshoz. Ugyancsak jó, ha felírja a szedett gyógyszereit is.
Nagyon hasznos, ha a vizit előtt néhány napig reggel és este (5 perc ülés után) méri és írja vérnyomását és elhozza a naplót.
A kezelés nemcsak valami szer szedéséből áll, vannak más elemei is (tanácsadás az életmódra, nemi életre vonatkozóan stb.), de bizonyos – egyedileg mérlegelendő  – gyógyszerek alkalmazása  fontos része a kezelésnek. Ezek a  gyógyszerek csak receptre kaphatóak, orvosi ellenőrzés mellett szedhetők. Mindazonáltal nem veszélyesek, nem károsak.
üdvözletet küld:
Dr. Fekete Ferenc
urológus - szexuális medicina szakember
Fellow of the European Committee of Sexual Medicine (FECSM)
www.potenciaklinika.hu


Szakértőink

dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvosBezár