Barackpálinkás napok jönnek

2012.05.06. - Írta: Cultura

Barackpálinkás napok jönnek

A barackos ízkülönlegességektől kezdve a kacsapástétom barackpálinkás zselén át a Rákóczi túrósig barackpálinkás szorbéval minden várható mi szem s szájnak ingere a Budapesti Pálinkafesztiválon.

Az ország legkedveltebb gyümölcséből nemcsak finom pálinkák, hanem különleges ételspecialitások, desszertek is készülnek a május 10-13 közötti Pálinkafesztiválra. Profi séfek barackkal spékelt ínycsiklandozó ételekkel kényeztetik a látogatókat. Lesz kacsapástétom brackpálinkás zselével, Rákóczi túrós barackpálinkás szorbéval, valamint helyszínen sült barackos rétes is.

Ha már a gyümölcsök királynőjét ünnepeljük a 2012-es tavaszi Pálinkafesztiválon, gondoljunk a hasunkra is! A híres Gönci-, kajszi- és további finom barackpálinkából az ételekbe is kerül néhány csepp.

Az XXL Catering szervezésében Takács Lajos (Olimpia), Ádám Csaba (Kereskedőház, Szentendre) és Palotai Csaba (Nu Bistro), csapata ismét kitelepül és rendhagyó finomságokkal várja a vendégeket.
Az általuk kreált menüben egészen különleges ízkombinációk szerepelnek: kacsapástétom barackpálinkás zselével, konfitált oldalas karamellizált baracklekvárral és édeskömény salátával, valamint Rákóczi túrós barackpálinkás szorbéval.
A fogásokat a Barackos udvarban kóstolhatják meg a fesztivállátogatók. Ahogy itt találkozhatnak a Kézműves Magyar Ízek termékeivel is, így a házi baracklekvárokkal, barack chatney-val, házi barackszörppel és további érdekes barackos ételekkel.
A kínálat között szerepel a napköziből ismert baracklekváros deszka, valamint barackos túrógombóc bazsalikomos baracklekvárral, helyszínen főtt házi barackos krumpli gombóc, fahéj öntettel, és helyben sült házi rétes.

Az esemény fő attrakciója az év pálinkája lesz, amelyet közösen készítettek el az ország pálinkafőzői: Harmatrázó, Gusto, Békési, Rézangyal, Villányi, Schiszler, Szalontai, Csalló, Rex, Hegyközi és Zwack.

A kereskedelmi főzdék prémium barackpálinkáinak házasításával létrehozott blendből összesen 1300 db 0.5 literes palack készül kifejezetten a május 10-13 közötti Budapesti Pálinkafesztiválra. A különleges díszdobozba öltöztetett pálinkát a Barackos udvar Barackpálinka házánál lehet megkóstolni és megvásárolni, ahol valamennyi kiállító barackpálinkája, valamint nemzetközi barackpárlatok is kínálják magukat.

Forrás: www.cultura.hu

Hozzászólások Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár