Brokkoli és karfiol sajttal

2010.09.14. - Írta: betegvagyok.hu

Brokkoli és karfiol sajttal

Hoz­zá­va­lók 4 sze­mély­re:

0,5 kg brokkoli,
0,5 kg karfiol,
0,5 l tej,
25 dkg reszelt eidami sajt,
4 db paradicsom,
2 evőkanál liszt,
kis csokor metélőhagyma.

A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük, és szűrőbe téve, folyó vízben megmossuk. Forró, gyengén sózott vízbe téve, 5-6 percig főzzük, majd jól lecsepegtetjük. Tűzálló tálban szépen elrendezzük, és félretesszük.
A két evőkanál lisztet kevés hideg tejjel simára keverünk egy nyeles edényben, majd közepes lángon állandó keverés mellett hozzáadjuk a többi tejet, és tovább kevergetve forraljuk, míg besűrűsödik. A tűzről levéve hozzákeverünk kb. 2 dkg vajat, vagy margarint, a reszelt sajt és az apróra vágott metélőhagyma felét. A mártást ráöntjük a zöldségekre, és rászórjuk a maradék sajtot. Előmelegített sütőben 4-5 percig grillezzük, míg a sajt ráolvad.
A paradicsomokat apróra vágjuk, és a sajtmártásos zöldségre szórjuk. A maradék metélőhagymával díszítjük.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag 424 kalória


Szakértőink

dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus



Bezár