Bundás alma

Bundás alma

Hoz­zá­va­lók:

1 evőkanál szárított élesztő,
2 és fél evőkanál vaj,
125 ml tej,
50 g finomliszt,
3 felvert tojás,
50 g finomított kristálycukor,
8 alma,
napraforgó olaj.

Oldja fel az élesztőt egy kevés melegvízben. Olvassza fel a vajat, és keverje hozzá a tejet, a lisztet, a felvert tojást, az élesztőt és a kristálycukor felét. Hámozza meg az almát, és vágja fel vékony szeletekre. Szórja meg a szeleteket a maradék cukorral. Forgassa meg az almaszeleteket egyenként az olvasztott vajas keverékben, majd addig süsse, míg aranybarnák lesznek. A felesleges olajat szárítsa fel papírtörlővel, a tetejét szórja meg fahéjas porcukorral. Melegen tálalja!


Szakértőink

dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus



Bezár