Céklás túrókrém

2011.03.07.

Céklás túrókrém

Hozzávalók:

  • 1 cékla
  • 2 cm-es torma
  • 1-2 evőkanál frissen csavart citromlé
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 1 kiskanál méz
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg túró

 

A meghámozott nyers céklát és a friss tormát apró lyukú reszelőn lereszeljük, hozzákeverjük a citrom levét, a sót és a mézet. Ezután turmixoljuk vagy alaposan összekeverjük a tejföllel és a túróval. Hűtőben tároljuk, csak pár napig fogyasztható.

Elkészítési idő: 15 perc

Ötlet: a túrót tofuval is helyettesíthetjük, illetve a tejföl elhagyható, akkor is jó ízű, de darabosabb krémet kapunk. Ha nincs friss torma, akkor 1-2 evőkanál ecetes tormával is ízesíthetjük. A friss tormagyökér a hűtőben hetekig eláll, mindig csak annyit reszeljünk belőle, amennyire szükségünk van.
 


Szakértőink

dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész



Bezár