Csirke Stroganoff módra

2010.03.17.

Csirke Stroganoff módra

Hoz­zá­va­lók:

1 evőkanál oliva olaj,
1 közepes fej hagyma finomra vágva,
2 evőkanál piros paprika,
250 g gomba apróra szeletelve,
1 evőkanál Worcestershire szósz,
180 ml csirkehúsleves,
300 g tejszín, 1 főtt csirke,
1 evőkanál mustár,
2 evőkanál finomra vágott tárkony

Forrósítsa fel az olajat, s pirítsa meg benne a hagymát, amíg puha lesz. Szórja bele a paprikát, kevergesse még 2 percig. Adja hozzá a gombát és a szószt, kevergetve főzze, amíg a gomba megbarnul, öntse hozzá a csirkelevest és a tejszínt, és forralja fel. Csökkentse a hőmérsékletét, fedő nélkül főzze tovább a mártást, időnként megkeverve. Körülbelül 5 perc kell ahhoz, hogy simává váljon. Eközben fejtse le a húst a főtt csirkéről és vágja fel csíkokra. Adja a csirkét és a mustárt a szószhoz és kevergesse, amíg átmelegszik. Szórja rá a tárkonyt. A finom csirkeételt széles metélttel tálalja.



Négy adag: adagonként 53 g zsír. 3097 KJ.


Szakértőink

dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész



Bezár